Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wenger: - Vi kan slå Barcelona

Spanjolene slo ut Milan i semifinalen.

(Dagbladet.no:) Barcelona - AC Milan 0-0, 1-0 sammenlagt. Spanjolene gikk - som Arsenal - til Champions League-finalen etter en målløs returkamp i semifinalen.

Barca var best mot Milan, og hadde klart flest sjanser.

Likevel: Milan-spiss Andrej Sjevtsjenko hadde to store sjanser til å score. Én heading gikk rett på keeper og en annen heading gikk i mål - men ble annullert.

- Mer offensive enn Milan

Dermed er det to svensker i finalen, Arsenals Fredrik Ljungberg og Barca-spiss Henrik Larsson.

- Jeg er glad nå, for dette var en tøff kamp. Vi holdt nullen og det var det viktigste siden vi vant borte, sier han til TV3.

Og det var der Barcelona var best onsdag kveld. De gjorde en grei angrepskamp, men en spiller som Ronaldinho fikk ikke til så mye.

- Jeg synes likevel vi er et mer offensivt lag enn Milan. Vi skapte mer enn dem selv etter at vi scoret i Milano, og i denne kampen skapte de vel bare én sjanse, sier Larsson.

ARSENAL NESTE: Barcelona-spillerne jublet hemningsløst etter kampen. Nå venter Arsenal i finalen. Foto: EPA
ARSENAL NESTE: Barcelona-spillerne jublet hemningsløst etter kampen. Nå venter Arsenal i finalen. Foto: EPA Vis mer

- Må gripe sjansene

Nå venter det mange har kalt drømmefinalen, på selveste - for nordmenn i hvert fall - 17. mai.

- Jeg føler vi har en god sjanse, og skal forberede oss godt. Hvis vi griper sjansene vi får, kan vi vinne, sier Arsenal-manager Arsene Wenger ifølge BBC.

Barca-trener Frank Rijkaard sier han ikke har begynt å tenke på Arsenal ennå. Nå er han bare fornøyd over å ha slått ut Milan.

- Vi måtte jobbe hardt for finaleplassen. Nå tenker jeg bare på vår neste kamp, mot Cadiz i serien, sier nederlenderen.

To Eto\'o-sjanser

Barcelona åpnet best på Camp Nou, og startet frisk og offensivt selv om de hadde 1-0 å gå på. De presset høyt, og satte tidvis stor fart på ballen.

Samuel Eto\'o kom alene med Milan-keeper Dida to ganger, men sisteskansen klarte å avverge begge gangene.

Wenger: - Vi kan slå Barcelona

Milan kom litt mer med midt i omgangen, og Filippo Inzaghi ble nesten frispil ved to anledninger. Dette pluss et par andre halvsjanser var alt Milan hadde å by på i 1. omgang.

Etter hvilen ble vi servert et par fete sjanser allerede i starten av omgangen.

Stort sett kontroll

Først fikk Andrej Sjevtsjenko en kjempesjanse da Clarence Seedorf slo et perfekt innlegg. Men headingen til ukraineren gikk rett på keeper Valdes.

Bare noen minutter etterpå bommet Barcelonas Juliano Haus Balletti på ballen, 7-8 meter fra mål. Ronaldinho slo en nydelig stikker til Deco, som slo et innlegg inn til høyrebacken.

Drøye 20 minutter før slutt headet Sjevtsjenko et framspill i mål, men dommeren annullerte scoringen. Barca-kaptein Carlos Puyol gikk i bakken i duellen med spissen, men han falt lett.

Tv-bildene bakfra viser at det knapt var kontakt mellom spillerne.

- Han hoppet opp og var nesten ikke borti Puyol. Det skulle vært mål. Med en dommer på dette nivået skal ikke slike feil skje. Vi føler oss straffet, sier Milan-trener Carlo Ancelotti.

Henrik Larsson kom inn for hjemmelaget i 2. omgang, og misbrukte kort tid etterpå en enorm sjanse. Eto\'o slo et flott innlegg til svensken, som headet upresset på mål. Men keeper Dida var raskt oppe med armene og reddet mesterlig.

- Jeg kastet meg fram, og han er litt heldig siden ballen treffer ham, sier Larsson.

Til tross for sporadiske Milan-forsøk, hadde Barcelona stort sett kontroll. De gikk derfor fullt fortjent videre til finalen i Paris.

Debatt

Hvordan blir finalen mellom Arsenal og Barcelona?

FORTVILTE: Andrej Sjevtsjenko ble snytt for en scoring da dommeren annullerte headingen hans i 2. omgang.
UTE: Andrea Pirlo hadde det vondt da Barca-spillerne jublet over finaleavansementet etter kampen.
ALENE MED KEEPER: Samuel Eto\'o kom alene med keeper to ganger - men misbrukte begge sjansene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling