Wenger advarer mot heksejakt i Premier League

Støtter Benitez.

• Åtte Champions League-kamper: Direkte fra kl. 18.30

(Dagbladet.no): Arsene Wenger og Arsenal møter Sevilla i kveld. Da han landet i Spania i går kveld ble franskmannen overrasket over nyheter fra England.

Derby sparket manager Billy Davies, og Liverpools Rafa Benitez henger i en tynn trenertråd.

- Det ser ut som du blir fortere brent på bålet i landsbyen nå enn tidligere. Det brenner godt, sier Wenger til The Guardian.

Resultatene kostet Davies jobben. Wenger tror politikk kan bli Benitez\' bane, og han skulle gjerne sett en analyse på hvordan nye eierkoplinger påvirker manageryrket.

- Benitez har gjort det bemerkelsesverdig godt. Det som skjer i Liverpool handler ikke om sport eller resultater, det skyldes intern strid, sier Wenger.

- Jeg har alltid hatt støtte fra mitt styre og jeg tror det samme gjelder Ferguson i United. Vi er de to managerene som har holdt ut lengst i ligaen. Det er ingen hemmelighet der.

Den franske treneren antyder at Liverpool-eierne ikke helt forstår betydningen av kontinuitet.

LIKER IKKE UTVIKLINGEN: Arsene Wenger mener det drives en hekseprosess mot managere i engelsk fotball. Foto: Scanpix/Reuters
LIKER IKKE UTVIKLINGEN: Arsene Wenger mener det drives en hekseprosess mot managere i engelsk fotball. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

- Du trenger erfaring for å skjønne det, og jeg er ikke sikker på at de som kommer og kjøper klubber forstår det. Jeg kan bare si at jeg har hatt frihet til å jobbe hele tida siden jeg kom til Arsenal. Jeg kan ikke huske at styret har sagt nei til meg.

Arsenal er allerede videre i Champions League før kveldens møte. En seier sikrer førsteplassen og øker sjansene for en god trekning i neste runde.

Kaptein William Gallas og nøkkelspiss Emmanuel Adebayor spiller ikke, de hviles hjemme i London.

GOD JOBB: Wenger mener det ikke finnes sportslige grunner til at Benitez skal slutte.