Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wenger advarer Ronaldo: - Feil fokus. Har sett karrierer bli knust på grunn av det

Bekymret over at stjerna konstant er opptatt av å være bedre enn Messi.

FEIL FOKUS. Arsenalsjef Arsène Wenger uttrykker bekymring over fokuset til Ronaldo (t.h.). At han konstant er opptatt av å være bedre enn Messi. Foto: REUTERS/NTB Scanpix
FEIL FOKUS. Arsenalsjef Arsène Wenger uttrykker bekymring over fokuset til Ronaldo (t.h.). At han konstant er opptatt av å være bedre enn Messi. Foto: REUTERS/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Cristiano Ronaldo har ved flere anledninger i det siste uttrykt at han er konstant opptatt av å være best. At han må være bedre enn Lionel Messi.

Arsène Wenger uttalte på en pressekonferanse fredag, at han ikke finner noe positivt i utdelingen av personlige trofeer i et lagspill som fotball. Han mener det kan gi feil fokus. Han sa også at han har sett karrierer gå under på grunn av dette.

Ronaldo påsto til BBC Sport seinest 5. november at han mener han er bedre enn Lionel Messi.

Det nærmer seg utdelingen av Ballon d' Or.

Da Ronaldo vant i fjor, innledet han takketalen med den dypeste bassrøsten han fikk til:

S-i-i-i-i-i-i-i-i!

BEKYMRET. Arsene Wenger uttrykte bekymring over fokuset på å vinne enkeltmannspriser. Foto: EPA/NTB Scanpix
BEKYMRET. Arsene Wenger uttrykte bekymring over fokuset på å vinne enkeltmannspriser. Foto: EPA/NTB Scanpix Vis mer

11. januar neste år utdeles Ballon d'Or, eller gullballen for sesongen 2015 som hvert år tilfaller verdens beste fotballspiller.

Vinneren blir stemt fram av trenere, lagkapteiner og journalister verden rundt.

Messi og Ronaldo har delt trofeet seg i mellom de siste sju årene. Ronaldo har vunnet de to siste gangene. Messi de fire foregående, og Ronaldo vant året før det, i 2008.

Arsenal-manager Arsène Wenger fikk sagt hva han mente på en pressekonferanse fredag, ifølge The Mirror.

På direkte spørsmål om Ronaldo er en bedre fotballspiller enn Messi, svarte han diplomatisk:

- Jeg mener Ronaldo er den beste, sammen med Messi. Ellers så behøver jeg ikke mene noe om det i det hele tatt. Det er ikke mitt problem.

Wenger liker ikke gullballen.

- Det kan få en spiller til å tenke for mye på individuelle prestasjoner enn på lagkamerater som er bedre plassert, sa Wenger.

Arsenal-manageren sa også hva han mente om spillere som henger seg for mye opp i å vinne slike personlige trofeer på en pressekonferanse.

Han ga en advarsel til spillere som er blitt for fokusert på å vinne personlige trofeer. Han la også til at hans oppfatning er at Messi er en bedre lagspiller enn Ronaldo.

- Jeg har sett karrierer bli knust fordi spillere har hatt feil fokus og er blitt besatt av å vinne slike personlige trofeer, sa Wenger på pressekonferansen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media