Wenger angrer ikke på at han sa nei til Fàbregas

- Den eneste angeren er at han forlot oss.

DEN GANG DA: Arsene Wenger angrer på at Fabregas forlot Arsenal - men han angrer ikke på at han sa nei til spanjolen denne sommeren. Foto: AFP PHOTO / LEON NEAL / NTB Scanpix
DEN GANG DA: Arsene Wenger angrer på at Fabregas forlot Arsenal - men han angrer ikke på at han sa nei til spanjolen denne sommeren. Foto: AFP PHOTO / LEON NEAL / NTB ScanpixVis mer

Arsenal hadde førsterett på Cesc Fàbregas, men lot Chelsea kjøpe ham i stedet. Manager Arsène Wenger sier han ikke angrer på at spanjolen endte opp hos rivalen.

Fàbregas overrasket mange ved å gå til Chelsea i sommer. Han spilte flere år i Arsenal før overgangen til Barcelona i 2011, og han har hatt flere feider med Chelseas manager José Mourinho.

Wenger innrømmer at det var spesielt å se sin gamle elev i Chelseas farger i serieåpningen. Han imponerte stort mot Burnley og hadde to målgivende pasninger i 3-1-seieren.

- Det var merkelig, men du må akseptere at profesjonelle spillere går fra klubb til klubb, sier han.

Arsenal hadde opsjon på å hente Fàbregas dersom han skulle forlate Barcelona, men klubben viste ingen interesse. Dermed endte midtbanespilleren opp i Chelsea.

- Jeg angrer ikke i det hele tatt. Den eneste angeren er at han forlot oss, sier Wenger.

Slo aldri helt til Fàbregas spilte over 300 kamper for Arsenal mellom 2003 og 2011, men han ble ofte koblet tilbake til barndomsklubben Barcelona. Til slutt ble overgangen en realitet, men 27-åringen slo aldri til som forventet.

Wenger vil heller fokusere på spillerne som er i klubben og sier at Aaron Ramsey blomstret som følge av at Fàbregas forlot klubben.

- Når noen forlater klubben, tar noen andre over. Han er en annerledes spiller enn Fàbregas, men potensialet hans er enormt. Det er mer i vente fra ham, for han er yngre enn Cesc, sier Wenger.

Nettopp Ramsey ble matchvinner da Arsenal åpnet med å slå Crystal Palace 2-1 på hjemmebane sist helg. Lørdag venter en tøffere test, Everton på bortebane.

Ny spiller på vei? Der må de klare seg uten tidligere Everton-spiller Mikel Arteta, som ødela ankelen i mesterligakvalifiseringen mot Besiktas i midtuken.

- Jeg vet ennå ikke hvor lenge han blir ute, sier Wenger.

Franskmannen innrømmer at skaden kan tvinge ham ut på spillermarkedet.

- Jeg hadde ikke hatt noe imot det, sier Wenger på spørsmål om han er ute etter en defensiv midtbanespiller.

Sportings William Carvalho er tidligere nevnt, men han kommer til å bli fryktelig dyr. Kraftpluggen har etter sigende en utkjøpsklausul på mer enn 350 millioner kroner og er tidligere linket til blant annet Manchester United.

Samtidig vil 22-åringen representere en stor risk, ettersom han har få kamper på toppnivå.

(NTB)