Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wenger anklager Uefa for skamløs heksejakt

Raser mot Eduardo-tiltalen.

STRIDENS KJERNE: Eduardo går her i bakken i en duell med Celtic-keeper Artur Boruc. At Arsenal-spissen falt lett, er det ingen tvil om. Men Arsenal-manager Arsene Wenger er nå rasende over at Uefa vil straffe ham. Foto: REUTERS
STRIDENS KJERNE: Eduardo går her i bakken i en duell med Celtic-keeper Artur Boruc. At Arsenal-spissen falt lett, er det ingen tvil om. Men Arsenal-manager Arsene Wenger er nå rasende over at Uefa vil straffe ham. Foto: REUTERS Vis mer

(Dagbladet.no) Arsene Wenger er forbannet. Arsenal-manageren har nesten ikke kunnet glede seg over Arsenals avansement til Champions League de siste dagene, etter at det har blitt klart at Uefa ønsker å straffe Eduardo for filming.

Spissen falt veldig lett da han fikset en straffe mot Celtic i kvaliken onsdag kveld. I dag melder det Uefa at kroaten risikerer to kampers karantene for «bedrag mot dommeren».

- Dette er en skam. Vi vil akseptere hvordan Uefa behandler denne saken. Etter å ha sett tv-bildene igjen går det ikke an å konkludere i denne saken og så plukker de ut én spiller i Europa og stempler ham som juksemaker, sier Wenger til Sky Sports.

Kritisk til filming
Kampen var 26 minutter gammel da Eduardo svært teatralsk gikk i bakken i en duell med Celtic-keeper Artur Boruc. Det var muligens en ørliten kontakt mellom dem, men det så også ut som Eduardo bevisst gikk i bakken for å få straffe.

Arsenal-manager Arsene Wenger har vært en uttalt kritiker av utbredelsen av filming på fotballbanen, men rett etter kampen var han ikke overraskende litt usikker på hva han hadde fått med seg.

- Jeg mener absolutt at det ikke var straffe, men etter å ha sett det en gang til er jeg ikke sikker på at ikke målvakten traff ham med det høyre kneet, sa Wenger.

Nå er han svært opprørt over at Uefa vil forfølge saken.

- Jeg har sett noen åpenbare saker hvor Uefa ikke har grepet inn, og det er både på og utenfor banen. Jeg mener dette er første gang i min fotballtid at det er vært en situasjon hvor dommeren har handlet og så har ikke fotballens myndigheter akseptert dette. Normalt sett kan ikke en dommeravgjørelse bli overprøvd, sier Wenger i dag.

Og det er vanskelig å ikke være enig med ham i akkurat det.

- Heksejakt
For dette er selvfølgelig ikke første gang en spiller filmer til seg et straffespark og dette var heller ikke det styggeste eksempelet. Wenger frykter derimot at Eduardo nå skal henges i gapestokken og bli brukt politisk for å vise at Uefa tør å gjøre noe mot filming.

- Dette betyr at vi nå har åpnet ei dør som betyr at alle hendelser som dommeren har sett kan bli omgjort. De har åpnet ei veldig farlig dør nå, sier franskmannen.

- Dette er ei heksejakt.

Wenger mener også denne saken viser at Uefa snakker med to tunger når det gjelder videodømming.

TOK STRAFFEN SELV: Eduardo tok selv straffen mot Celtic, og sendte Arsenal i føringen. The Gunners vant 5-1 sammenlagt. Foto: AFP
TOK STRAFFEN SELV: Eduardo tok selv straffen mot Celtic, og sendte Arsenal i føringen. The Gunners vant 5-1 sammenlagt. Foto: AFP Vis mer

- Hvor mange ganger har ikke jeg gått ut og snakket for videodømming? Uefa nekter å bruke video, men nå bruker de teknikken for å dømme vår spiller. Hvor er logikken?

Ekstra dommere
Uefa-president Michel Platini åpnet i går ettermiddag for å straffe den brasilianskfødte spissen. Det skjedde etter at skottene hadde hisset seg voldsomt opp etter kampslutt.

- Vi har tidligere gitt straff i ettertid når det gjelder filming, og jeg ber Uefa gjøre det samme i denne situasjonen. Alt som kan gjøres for å fjerne dette må gjøres - fra og med nå, sier generalsekretæren i det skotske fotballforbundet, Gordon Smith.

Smith henviser til en episode der en litauisk spiller fikk to kamper - som er standardstraffen for skuespill på banen.

Uefa og Platini har i år innført to ekstra dommere, en bak hvert mål, i Europa League. Det er foreløpig et eksperiment, og skal hjelpe de svartkledde til å oppdage filming og bedømme om ballen har vært i nettet.

- En dag vil spillerne gi opp filmingen fordi dommerne vil se dem. I flere år har spillerne jukset fordi dommerne ikke har vært gode nok. Jeg er overbevist om at dersom du har dommere tett på, vil det hindre spillerne i å filme, sier Platini.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling