Wenger antyder at kritikerne er rasister

Har fått kritikk for å bruke for mange utenlandske spillere.

(Dagbladet.no): Arsenals franske manager, Arsene Wenger, svarer med omtrent å beskylde kritikerne for rasisme.

Årsaken til bråket er Arsenals mesterligamøte med Real Madrid onsdag. På grunn av skader på spillerne Sol Campbell og Ashley Cole, stilte det engelske laget helt uten engelskmenn.

Dette i motsetning til spanske Real Madrid, som hadde David Beckham på banen ...

- Hvor er engelskmennene

Selv om londonlaget slo ut den kongelige klubben og nå er Englands eneste gjenværende representant i turneringen, får klubben krass kritikk av West Ham-manager Alan Pardew.

Han bekymrer seg for sjelen til engelsk fotball.

- Forleden så jeg en overskrift om at Arsenal representerer England. Men da jeg så på laget deres, måtte jeg spørre meg hvor det engelske innslaget var, sier Pardew til BBC.

West Ham har som regel mange engelskmenn i sine startoppstillinger.

FRANSKMENN: Arsenals franske manager Arsene Wenger sammen med klubbens franske spiss Thierry Henry (t.h.). Foto: Lefteris Pitarakis/AP/Scanpix
FRANSKMENN: Arsenals franske manager Arsene Wenger sammen med klubbens franske spiss Thierry Henry (t.h.). Foto: Lefteris Pitarakis/AP/Scanpix Vis mer

- Kun kvalitet teller

Men engelske innslag på laget er ikke noe mål i seg selv for Arsenal-manager Arsene Wenger, skal vi tolke franskmannens siste uttalelser.

- Fotball handler om kvalitet ... ingenting annet. Engelske lag representerer landet England, sier Wenger, som ikke forstår Pardews uttalelser.

Sjefen på Highbury går faktisk så langt som å antyde at det ligger rasistiske motiver bak skepsisen til utenlandske spillere.

- Vi ønsker å sparke rasismen ut av fotballen, og det er managerene og forbundets ansvar. Vi representerer en fotballklubb som handler om verdier, ikke om hvilke pass spillerne har, sier Wenger.