MULIG GJENFORENING: Arsene Wenger (t.h.) innrømmer at det kan bli aktuelt å få på plass en leieavtale som gjør Thierry Henry til Arsenal-spiller igjen - om enn bare for to måneder.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO ADRIAN DENNIS
MULIG GJENFORENING: Arsene Wenger (t.h.) innrømmer at det kan bli aktuelt å få på plass en leieavtale som gjør Thierry Henry til Arsenal-spiller igjen - om enn bare for to måneder.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO ADRIAN DENNISVis mer

Wenger åpner for Henry-comeback i Arsenal-drakt

- En leieavtale vil være ideelt for oss.

Thierry Henry kan snart gjøre et sensasjonelt comeback i Arsenal. Manager Arsène Wenger vurderer å hente 34-åringen på to måneders leieavtale.

Henry har trent med Arsenal siden MLS-sesongen var over i november. Hans status i London-klubben understrekes av at det nylig ble avduket en statue av ham utenfor klubbens stadion.

Henry har kontrakt med New York, men han skal ikke møte der igjen før i mars. På grunn av afrikamesterskapet må Wenger unnvære Gervinho og Marouane Chamakh i inntil en måned fra slutten av januar, og det gjør at han er i beit for offensive spillere.

- Jeg tenker på saken. En korttids leieavtale vil være ideelt for oss, men jeg har ikke forhørt meg om det ennå. Jeg har heller ikke snakket med Thierry om det, sa Wenger da han fikk spørsmål om det lørdag.

- Overgangsvinduet åpnet ved årsskiftet. Vi har sju dager på oss til å fatte avgjørelser, og jeg kommer til å ta avgjørelser om spillere i løpet av den neste uken.

Erik Solér er sportsdirektør i New York og kan være mannen å kontakte for Wenger.

Henry regnes som en av de største spillere i Arsenals historie. I hans åtte år i klubben vant klubben blant annet to seriegull og tre FA-cuptitler. Han forsvant til Barcelona i 2007.

Robin van Persie tangerte onsdag Henrys klubbrekord på 34 seriemål i et kalenderår. Han har to kamper på seg til å jakte på Alan Shearers Premier League-rekord på 36 mål i ett år, satt i 1995.

(NTB)