Wenger avskriver United: - Ikke overbevist

Den tidligere Arsenal-manageren mener at Ole Gunnar Solskjærs mannskap er for umodne.

UNGE ELEVER: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær mønstrer et ungt mannskap. Foto: Glyn KIRK / AFP / NTB Scanpix
UNGE ELEVER: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær mønstrer et ungt mannskap. Foto: Glyn KIRK / AFP / NTB ScanpixVis mer

«You can't win anything with kids.»

Liverpool-legenden Alan Hansens berømte sitat fra 1995, etter at Aston Villa hadde slått et ungt United-lag, hjemsøkte ham i ettertid. For Manchester United, ledet av Alex Ferguson, vant ligaen den sesongen.

Laget besto av unggutter som Gary Neville (20), Paul Scholes (20), Ryan Giggs (21), Phil Neville (18), Nicky Butt (20), og innbyttere som David Beckham (20) og John O'Kane (20).

Seks spillere under 23 år spilte minimum ti kamper den sesongen, og ingen lag har vært i nærheten av den bragden siden (ingen andre lag enn United har hatt fire eller flere spillere i denne kategorien).

Solskjær har i likhet med sin mentor mønstret er veldig ungt mannskap denne sesongen. I sesongåpningen var det ingen som stilte med en lavere gjennomsnittsalder enn nordmannen.

STILLER SPØRSMÅL: Tidligere Arsenal-manager Arsène Wenger. Foto: NTB Scanpix
STILLER SPØRSMÅL: Tidligere Arsenal-manager Arsène Wenger. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tidligere Arsenal-manager Arsène Wenger er ikke like bombastisk som Hansen, men er inne på den samme tematikken.

- Når du ser på Manchester United, så er de et av eksemplene på at det er potensial der, sier Wenger til beIN SPORTS og fortsetter:

- Men de har ikke funnet en kollektiv måte. Kanskje disse spillerne ikke er modne nok til å bære lagspillet i et lag som Manchester United. Det er det store spørsmålet nå. Du føler at det er noe på gang, men de ikke er klare.

Wenger er ikke overbevist om at dagens Manchester United-mannskap vil levere det de britiske legendene gjorde under Ferguson.

- Det er derfor jeg sier at når du ser dem spille, så er de ikke kandidater til å kjempe om ligatittelen. Vil de levere det Giggs, Scholes, Beckham gjorde over flere år? Personlig er jeg ikke overbevist, sier Wenger.

Manchester United tar imot Leicester i Premier League lørdag.