- Wenger ba meg gratulere dommeren

Arsenal-manageren i bråk med Busacca i spillertunnelen.

SMILET FORSVANT: Tonen var gemyttlig mellom Arsene Wenger og Pep Guardiola, men det var før kampen. Etterpå var Arsenal-manageren rasende på dommer Massimo Busacca fra Sveits. Foto:  AFP PHOTO / LLUIS GENE
SMILET FORSVANT: Tonen var gemyttlig mellom Arsene Wenger og Pep Guardiola, men det var før kampen. Etterpå var Arsenal-manageren rasende på dommer Massimo Busacca fra Sveits. Foto: AFP PHOTO / LLUIS GENEVis mer

(Dagbladet): Selv med én mann mindre i over en time greide Inter å slå ut Barcelona på Camp Nou i fjorårets Champions League-semifinale.

I går var det Arsenal som havnet i undertall mot verdens sannsynligvis beste klubblag, da Robin van Persie ble utvist for å ha sparket bort ballen ett sekund etter at dommer Massimo Busacca hadde blåst i fløyta.

Men der Inter greide å tviholde på sammenlagtledelsen sin måtte Arsenal til slutt bøye seg for overmakten.

Først sørget Xavi for 2-1 og dødt løp etter 69 minutter, før Lionel Messi like etterpå trillet inn det avgjørende målet på straffespark.

Ventet på dommeren
Etter kampslutt sto en rasende Arsene Wenger og ventet på dommer Busacca ved spillertunnelen. Arsenal-manageren var såpass aggressiv at han ble nevnt i dommerrapporten og risikerer etterspill fra UEFA, men på spørsmål om han frykter straff trekker franskmannen bare på skuldrene.

- Jeg fortalte ham ansikt til ansikt hva jeg mente om avgjørelsen hans. Det er ikke så mye mer å si om det, sier han til Sky Sports.

- Fikk du noen reaksjon fra ham?

- Nei, nei, nei, svarer Wenger.

SPARKET VEKK BALLEN: Robin van Persie fikk sitt andre gule kort da han sparket vekk ballen bare ett sekund etter at Busacca hadde blåst i fløyta. Foto: (AP Photo/Manu Fernandez)
SPARKET VEKK BALLEN: Robin van Persie fikk sitt andre gule kort da han sparket vekk ballen bare ett sekund etter at Busacca hadde blåst i fløyta. Foto: (AP Photo/Manu Fernandez) Vis mer

Van Persie selv beskrev avgjørelsen som en «vits» og sa han bare kunne forstått avgjørelsen dersom han måkte vekk ballen fem, seks sekunder etter fløytesignalet.

Wenger mener utvisningen viser at Busacca mangler elementær fotballforståelse.

- Selv om han (van Persie) avslutter, kan jeg ikke fatte hvordan det kan være gult kort nummer to. Han (Busacca) kan aldri ha spilt fotball i hele sitt liv for å gjøre noe slikt, sier Wenger.

- Arsenal ville ikke spille
Barcelona-sjef Pep Guardiola og Wenger tok hverandre i hånda før kampen begynte og så ut til å ha en gemyttlig tone. Etter 90 minutter pluss tillegg var ikke stemningen like hjertelig.

- Wenger ba meg gratulere dommeren, sier Guardiola ifølge nyhetsbyrået AP.

Selv mener han at dommeren uansett ikke hadde noen påvirkning på utfallet, ettersom Barcelona allerede før utvisningen var et klart bedre fotballag.

- Realiteten er at Arsenal ikke var i stand til å sy sammen tre pasninger etter hverandre, og de hadde ikke ett eneste skudd på mål, sier han.

Xavi synes heller ikke gjestene har grunn til å føle seg veldig snytt.

MESSI-FAN: Arsenal-stopper Johan Djourou ville gjerne ha trøya til Lionel Messi etter kampen. Foto: (AP Photo/Felice Calabro')
MESSI-FAN: Arsenal-stopper Johan Djourou ville gjerne ha trøya til Lionel Messi etter kampen. Foto: (AP Photo/Felice Calabro') Vis mer

- De ville ikke spille, de ville bare forsvare seg. Utvisningen hadde en viss påvirkning, men ikke mye.

Wenger mener Arsenal kunne vunnet
I rettferdighetens navn skal det sies at det ikke akkurat er enkelt å utfolde seg offensivt borte mot Barcelona - til det er katalanerne for ballsikre og for innbitte i presset hver gang de mister ballen.

Wenger legger ikke skjul på at Barcelona var best. Men han føler at laget hans var vei inn i kampen etter utlikningen, og at det kunne blitt en helt annen dans om van Persie hadde fått være på banen.

- Vi ble fullstendig utspilt i første omgang, jeg sier meg enig i det. Men etter pause følte vi at det åpnet seg opp, og jeg visste at vi akkurat som i den første kampen kunne komme tilbake. Jeg er overbevist om at vi kunne ha vunnet denne kampen, sier han.

Wenger sier det ikke bare var folk fra Arsenal-leiren som var opprørt over dommerens innsats etter kampen.

- Jeg snakket akkurat med noen representanter fra UEFA, og de var også sjokkerte. Du kommer hit med håp om en fantastisk fotballkamp, men for hvilken grunn? Hvordan han greide å ødelegge dette er pinlig for sporten, sier han.

Arsenal greide imidlertid å ødelegge litt for seg selv også, som da Cesc Fabregas forsøkte seg med et dristig hælspark 20 meter fra eget mål. Slikt gjør man gjerne ikke ustraffet mot så gode ballvinnere.

At gjestene ikke hadde en eneste avslutning mot mål i løpet av nesten 100 minutter med fotball bør også være et tankekors for Wenger og Arsenal.

Fabregas sier unnskyld
Etter kampen var Fabregas i det særdeles selvkritiske hjørnet.

KUNSTSTYKKE: Det er ikke vanskelig å forstå Djourou, for Messis 1-0-scoring på overtid i første omgang var et mesterstykke. Foto:   REUTERS/Albert Gea
KUNSTSTYKKE: Det er ikke vanskelig å forstå Djourou, for Messis 1-0-scoring på overtid i første omgang var et mesterstykke. Foto: REUTERS/Albert Gea Vis mer

- Jeg tar fullt ansvar for resultatet. Det er et av de verste øyeblikkene i livet mitt. Jeg ber om unnskyldning, skrev han på Twitter.

Nå har Arsenal bare FA-cupen og Premier League igjen å konsentrere seg om. Allerede lørdag kommer neste storkamp, når gjengen fra Nord-London tar turen til Old Trafford for å møte Manchester United i kvartfinalen.

SEIERSBRØLET: Victor Valdes skriker ut i glede etter 3-1-seieren. Foto: AFP PHOTO/ JOSEP LAGO
SEIERSBRØLET: Victor Valdes skriker ut i glede etter 3-1-seieren. Foto: AFP PHOTO/ JOSEP LAGO Vis mer