HISTORISK DÅRLIG: Arsene Wenger sanker dypere og dypere i setet på Old Trafford i går. Foto: AFP/ANDREW YATES
HISTORISK DÅRLIG: Arsene Wenger sanker dypere og dypere i setet på Old Trafford i går. Foto: AFP/ANDREW YATESVis mer

Wenger ber fansen om unnskyldning

United-smellen den største siden 1896.

(Dagbladet): Det verste siden åtte baklengs mot Loughborough Town i 1896.

Arsenal har ikke sluppet inn flere mål enn mot Manchester United i går på 115 år. Eller noensinne, om du vil, viser klubbens egen historikk.

I dag ser Arsene Wenger seg nødt til å gå ut på Arsenals hjemmeside med en uforbeholden unnskyldning til Gunnars-supporterne.

Supporterstøtte
Allerede i går innrømte Arsenal-sjefen at matchen var «forferdelig og ydmykende». Han nektet å trekke seg. Nå innser han at det var minst like ille for fansen som for spillere og trener.

- Jeg kan bare be om unnskyldning for resultatet. Det gjør veldig vondt, sier Wenger.

Supporterne sto oppreist på tribunen da Wengers forsvar raste sammen.

- Fansen var flotte og jeg synes synd på dem. De ønsker ikke å se laget sitt på den måten. Vi kan bare be om unnskyldning og komme tilbake med styrke og vilje i neste kamp.

GIR IKKE OPP: Her minner Arsenal-fans om Wengers evne til å få fram unge spillere, underveis i rekordtapet på Old Trafford. Foto: AP/Jon Super
GIR IKKE OPP: Her minner Arsenal-fans om Wengers evne til å få fram unge spillere, underveis i rekordtapet på Old Trafford. Foto: AP/Jon Super Vis mer

Neste kamp er først 10. september mot nyopprykkede Swansea, et lag som ennå ikke har scoret mål i Premier League.

- Spillerne drar bort i to uker (på landslag), og kanskje det er bra. Når de kommer tilbake må vi forbedre oss. Store sifre er ydmykende og vanskelig å svelge, men jeg tror ikke de har større betydning. De kommer alltid under spesielle omstendigheter, sier Wenger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skylder ikke på skader Kaptein Robin van Persie scoret ett på Old Trafford, men bommet på straffe da United bare ledet 1-0. Også han er opptatt av de tilreisende supporterne.

- Fansen var veldig bra, det var det eneste virkelige positive. De heiet på oss i 90 minutter, og vi satte pris på det.

Nederlenderen mener Arsenal ikke kan skylde på skader eller karantener.

- Dette var det sterkeste laget vi hadde. Vi ga maksimalt, men det var helt klart ikke godt nok.

Forsvares av Guardiola Arsenal-kollapsen i Manchester ble lagt merke til i hele Fotball-Europa i går kveld. Barcelona-trener Pep Guardiola sa på en pressekonferanse at det er viktig å huske hva Wenger har gjort for fotballen.

- Det er sånn som kan skje når du drar til Manchester, som har så mange gode spillere, med så mange skader, sier Guardiola.

Barca har selv lokket til seg Cesc Fabregas, mens Samir Nasri debuterte for Manchester City med tre assister i går kveld.

- Det er ikke bare avgangene til Nasri og Cesc, men også skaden til Jack Wilshire. Han kunne ikke spille og de hadde skader i hele troppen, sier Guardiola.

BOM: Robin van Persie kunne utliknet til 1-1 men brente straffen. Foto: AP/Jon Super
BOM: Robin van Persie kunne utliknet til 1-1 men brente straffen. Foto: AP/Jon Super Vis mer