Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wenger drar inn Jesus i Adebayor-saken

Og freser mot Mark Hughes.

MED VILJE? Debatten raser om hvorvidt Emmanuel Adebayor sparket Robin van Persie i ansiktet med vilje eller om det var et uhell. Foto: Magi Haroun, EPA/Scanpix
MED VILJE? Debatten raser om hvorvidt Emmanuel Adebayor sparket Robin van Persie i ansiktet med vilje eller om det var et uhell. Foto: Magi Haroun, EPA/Scanpix Vis mer

|||(Dagbladet.no): Arsenals manager Arsene Wenger er rasende på kollega Mark Hughes i Manchester City fordi han forsvarerer Emmanuel Adebayor etter sparket som traff Robin van Persie i ansiktet.

Adebayor har hevdet han ikke mente å treffe sin tidligere Arsenal-kompis, og Hughes støtter ham.

Det fikk Wenger til å se rødt under gårsdagens pressekonferanse foran kveldens Champions League-kamp mot Standard Liège.

- Jeg har spilt fotball, og jeg vet i brøkdelen av et sekund når du skal gå inn i en situasjon eller når du skal komme deg unna. I den brøkdelen vet du at «jeg kan skade noen, eller jeg kan la være å skade noen, og du trekker deg eller går inn, sier franskmannen ifølge The Times.

En av hundre
Wenger mener Hughes tilhører en minoritet siden han ikke vil innrømme at Adebayor traff van Persie med vilje.

- Jeg har sett noen dueller som ville gitt fengselsstraff om det var skjedd på gata. Denne ser veldig stygg ut. Hvis du spør 100 mennesker, vil 99 si at det er veldig stygt, og nummer 100 vil være Mark Hughes.

Van Persie fikk slippe til på Arsenals hjemmeside med en svært direkte anklage mot Adebayor etter kampen.

Wenger har ingen problemer med å forsvare utspillet, og tyr til bibelske referanser:

- Selvsagt støtter jeg ham. I fotball har alle lov til å ha en mening. Hvis noen tramper på hodet ditt på den måten, ville du ikke sagt: «Mange takk, kan jeg vende det andre kinnet til?» Bare Jesus Kristus gjorde det, sier Wenger.

Verre enn Eduardo-brudd
Wenger mener Adebayors støvel mot van Persies hode var en klarere forseelse enn da Birminghams Martin Taylor knakk leggen til Arsenal-spiller Eduardo da Silva i februar i fjor.

- I Eduardos tilfelle var det en klønete handling, men jeg mener ikke disse to sakene kan sammenliknes. I Eduardos tilfelle er det mer tvil enn i dette, sier han ifølge The Guardian.

Adebayor ble i går tiltalt av FA for voldelig opptreden for sparket mot van Persie og for usportslig opptreden for feiringen foran Arsenal-fansen.

City-spissen har fått frist klokka sju i kveld norsk tid for å svare på anklagene, og skal etter planen få dommen allerede i morgen.

Det er ventet at han får flere kampers karantene, og må starte soningen med helgas lokaloppgjør mot Manchester United.

ARSENE «SÅ IKKE HENDELSEN» WENGER: Arsenal-manager Arsene Wenger skjønner ikke hvordan Manchester Citys manager Mark Hughes kan forsvare Emmanuel Adebayors spark mot Robin van Persie som et uhell. Som om Wenger aldri har fått utsikten sperret når hans spillere har gjort noe galt... Foto: Eddie Keogh, Reuters/Scanpix
ARSENE «SÅ IKKE HENDELSEN» WENGER: Arsenal-manager Arsene Wenger skjønner ikke hvordan Manchester Citys manager Mark Hughes kan forsvare Emmanuel Adebayors spark mot Robin van Persie som et uhell. Som om Wenger aldri har fått utsikten sperret når hans spillere har gjort noe galt... Foto: Eddie Keogh, Reuters/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling