«Wenger er samfunnsfiende nummer én for Barca»

Arsenal hentet supertalent (16).

NY STRID: Katalanerne er lite fornøyd med at Arsene Wengers Arsenal har sikret seg et 16 år gammelt stortalent fra Barcelona. Pep Guardiolas agentbror kunne lite gjøre. Foto: KERIM OKTEN/AFP
NY STRID: Katalanerne er lite fornøyd med at Arsene Wengers Arsenal har sikret seg et 16 år gammelt stortalent fra Barcelona. Pep Guardiolas agentbror kunne lite gjøre. Foto: KERIM OKTEN/AFPVis mer

(Dagbladet): Forholdet mellom Arsenal og Barcelona er kanskje ikke det beste fra før, med tanke på dragkampen om Cesc Fabregas.

Nå er det visstnok forverret.

Årsaken er et 16 år gammelt stortalent, som nå har bestemt seg for å forlate ungdomsakademiet til katalanerne til fordel for et liv i Nord-London.

Jon Miquel Toral Harper er det fjerde talentet Arsenal henter fra Barcelona, etter Cesc Fabregas, Ignasi Miquel, Fran Merida (nå Atletico Madrid).

Angriper Wenger Arsenal-manager blir derfor karakterisert som «samfunnsfiende nummer én for Barca» av El Mundo Deportivo-kommentator Xavier Muños.

Toral Harper er et av Spanias største midtbanetalenter. Han har spilt for det spanske U16-landslaget, men er ikke fullblods søreuropeer. Hans mor er engelsk og han har nå uttrykt et ønske om å flytte nordover.

Og da er det lite Barcelona kan gjøre.

Ifølge ESPN vil Arsenal å betale Barcelona en kompensasjon på drøyt tre millioner kroner, mens El Mundo Deportivo mener summen er på rundt 4,5 millioner. Det er uansett snakk om småpenger om Toral Harper blir så god som det kan tyde på.

Midtbanespilleren skal ha signert en treårskontrakt med The Gunners, med en klausul om at han kan vende tilbake til Barcelona som 19-åring - gratis.

Guardiola-agent 16-åringens agent er ingen ringere enn Pere Guardiola. Ja, du gjettet riktig: Barca-trener Peps bror. Men det hjalp katalanerne lite denne gangen. Ifølge avisa Sport forsøkte han å overtale unggutten til å bli, uten å lykkes.

For drømmen hans har lenge vært å spille i Premier League. Og han får nok god oppfølging i England. Toral Harper har onkler bare 40 minutter unna Arsenals treningsanlegg og han snakker flytende engelsk.

Denne overgangen gjør nok ikke Barcelona mindre lystne på å sikre seg Cesc Fabregas. Avstandsforelskelsen er ingen hemmelighet - og hver eneste gang et overgangsvindu åpnes, starter spekulasjonene.

Derfor kan vi allerede nå fastslå at den dukker opp igjen til sommeren.

PS! Arsenal spiller mot Barcelona i åttendelsfinalen av Champions League. Londonerne leder 2-1 etter det første møtet og returkampen går i Spania 8. mars.

FLØRTER VIDERE? Cesc Fabregas kom til Arsenal fra Barcelonas ungdomsakademi. Nå har nok et talent gått samme vei. Hva skjer med Fabregas til sommeren? Foto: ANDY RAIN/EPA
FLØRTER VIDERE? Cesc Fabregas kom til Arsenal fra Barcelonas ungdomsakademi. Nå har nok et talent gått samme vei. Hva skjer med Fabregas til sommeren? Foto: ANDY RAIN/EPA Vis mer