- Wenger er tilnærmet handlingslammet

Kenneth Fredheim er oppgitt over Arsenal-manageren.

FÅR PEPPER: Arsene Wenger får kritikk for ikke å ha handlet inn forsterkninger i sommerens overgangsvindu.
Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.
FÅR PEPPER: Arsene Wenger får kritikk for ikke å ha handlet inn forsterkninger i sommerens overgangsvindu. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet.Vis mer

Arsenal har ikke akkurat fått en «flying start» på årets Premier League-sesong.

1-3 tapet hjemme for Aston Villa, var alt annet enn imponerende for London-laget som kapret fjerdeplassen etter en glimrende vårsesong i Englands øverste divisjon i fjor.

Mangeårig Gunners-supporter og fotballkommentator i C More, Kenneth Fredheim, er ikke imponert over Arsenals handlekraft i forkant av årets sesong.

- Denne sommeren er jeg direkte sjokkert over at de ikke har klart å hente inn forsterkninger. Wenger er tilnærmet handlingslammet, noe man også kan se på uttalelsene han kom med under pressekonferansen i går kveld. Han gjentar det samme om og om igjen. «Vi har så mye kvalitet i stallen, det viktigste er å spille god fotball».

- Det er som om han nekter å innse realiteten, sier en oppgitt Fredheim.

- Ære være Wenger for alt han har gjort tidligere, både når det gjelder spillerutvikling, og å oppdage folk tidlig og forme de i sin spillerstil, men det må parres med erfarne, profesjonelle fotballspillere hvis man ønsker å vinne troféer. 

Svakest i forsvaret
Fredheim mener det i hovedsak er det defensive som er London-klubbens største problem. 

- Der mener jeg Wenger alltid har hatt trøbbel med å finne de rette spillerne. Jeg er usikker på om Mertesacker kommer til å bli en stabilt god nok midtstopper i Premier League på grunn av tempoet. Koscielny er helt okei, med et høyt toppnivå, men også et veldig lavt bunnivå. Bak disse er man fryktelig sårbare. De mangler en skikkelig sjef bak og et trygt og godt defensivt anker på midtbanen, sier han.

KRISTISK: C Mores Kenneth Fredheim, er ikke fornøyd med Arsene Wengers manglende spillerkjøp i forkant av årets sesong.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
KRISTISK: C Mores Kenneth Fredheim, er ikke fornøyd med Arsene Wengers manglende spillerkjøp i forkant av årets sesong. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer

- De har ikke klart å erstatte noen av de sentrale spillerne de har kvittet seg med de siste årene. Da tenker jeg spesielt på Cesc Fabregas og Alex Song. Hadde de fortsatt hatt sistnevnte, hadde det ikke vært noen grunn til å skrike om den posisjonen.

Hva med spissplassen?

- Jeg er ikke så opptatt av den. Arsenal scoret nok mål sist sesong, og jeg føler meg relativt trygg på at Podolski, Giroud og Walcott kommer til å finne veien til nettmaskene i årets sesong. I tillegg har de jo Cazorla som nok også kommer til å score en god del mål.

Tror du Wenger sitter trygt hvis den dårlige trenden til Arsenal fortsetter?

- Jeg tror ikke at Arsenal noensinne kommer til å sparke Wenger. Det ville på en måte vært feil også, med tanke på alt han har gjort for klubben. Jeg er mer skeptisk til hele apparatet rundt; både den sportslige ledelsen og korrektivene i klubben. Wenger har en slags "«Solkonge»-posisjon i klubben, hvor alt det han sier er selve loven. Han har ingen som forteller han at «nå må vi faktisk tenke litt annerledes her, og gjøre noe annet».

Heksegryte venter
Arsenal starter i kveld på det siste hinderet for å komme seg inn i Champions Leagues gruppespill. På motsatt banehalvdel står tyrkiske Fenerbahce på Sukru Saracoglu Stadium i Istanbul. Stadion er kjent for å være en skikkelig heksegryte, men Fredheim tror Arsenal skal være best over to kamper.

- Det er en motstander Arsenal skal klare å ta seg forbi. Noe annet ville være en katastrofe.

STORT SAVN: Fredheim mener Arsenal aldri har klart å erstatte Cesc Fabregas og Alex Song, som gikk til Barcelona i henholdsvis 2011 og 2012. Foto: REUTERS/Sergio Perez
STORT SAVN: Fredheim mener Arsenal aldri har klart å erstatte Cesc Fabregas og Alex Song, som gikk til Barcelona i henholdsvis 2011 og 2012. Foto: REUTERS/Sergio Perez Vis mer

Hvor viktig er det for Arsenal å kvalifisere seg til Champions League i år?

- Ekstremt viktig. Det er på en måte det Wenger har reddet seg på de siste årene, at man har klart å kvalifisere seg til den. Når man klarer det, er det vanskelig å sable en manager nord og ned. Det ene er jo statusen det gir, men også selvfølgelig økonomien i det, som er en bærebjelke i enhver klubb. Det å komme seg dit nå, er helt avgjørende, avslutter Fredheim.

INGEN SPØK: En skikkelig heksegryte venter Arsenal på Sukru Saracoglu Stadium i Istanbul, under kveldens første av to oppgjør mot Fenerbahce i den siste kvalifiseringsrunden til året Champions League. Foto: AFP PHOTO/BULENT KILIC
INGEN SPØK: En skikkelig heksegryte venter Arsenal på Sukru Saracoglu Stadium i Istanbul, under kveldens første av to oppgjør mot Fenerbahce i den siste kvalifiseringsrunden til året Champions League. Foto: AFP PHOTO/BULENT KILIC Vis mer