Wenger får 500 mill. til sommerhandel

Arsene Wenger får drøye 500 millioner kroner for å gjøre Arsenal til et gull-lag igjen. Les siste nytt fra engelsk fotball.

Franskmannen ledet London-klubben til «The Double» for tre år siden. Etter det har det vært mye nesten for Arsenal. Lørdag ble de snytt for FA-cuppokalen like før slutt mot Liverpool.

Men nå skal pundsedlene fram - Arsenal skal bli et vinnerlag igjen. Ifølge The Sun har Wenger fått 520 millioner kroner til rådighet.

- Skal vi bli store igjen, må vi kjøpe et par verdensklassespillere. Dette laget har fortsatt et stort potensiale, men vi trenger litt ekstra kvalitet for å ta oss et steg lenger, sier Wenger og legger til:

- Jeg vet hvem jeg vil ha - og vi har nok av tid til å jobbe med dette.

Arsenals forsvarsspillere går ikke akkurat under betegnelsen «ung og lovende» lenger. Lørdag ble 37 år gamle Lee Dixon og 34 år gamle Tony Adams løpt i filler av Liverpools Michael Owen.

The Gunners er en av mange klubber som har Tottenhams Sol Campbell høyt oppe på ønskelista. På midtbanen har Lauren så langt skuffet. Heller ikke brasilianeren Edu har funnet seg helt til rette.

Thierry Henry tror han vet hva Arsenal trenger mest av alt: En spiller som Owen.

- Vi trenger kanskje en som er som en rev i straffefeltet - slik som Owen er for Liverpool, sier Henry.

Den franske spissen kjørte til tider rundt med Liverpool-forsvaret, men klarte ikke å få læret i mål.

- Når jeg tar lange løp og slår ballen inn, er det ofte det ikke er noen der til å putte ballen inn i nettet. Owen ble helten fordi han alltid er på rett plass og kommer seg inn i boksen. Vi trenger en slik spiller, sier Henry.

Sir Alex ber Teddy bli

Manchester United-manager Alex Ferguson har hentet Ruud van Nistelrooy til Old Trafford, men ber på sine knær om at Teddy Sheringham blir i klubben. - Jeg har snakket med Teddy og fortalt at jeg ikke vil miste ham. Han har andre tilbud, men jeg er sikker på at han vil ta den rette avgjørelsen, sier Ferguson. Sheringhams kontrakt med United går ut ved sesongslutt.

Fowler har en framtid på Anfield

Robbie Fowler måtte starte på benken i lørdagens FA-cupfinale. Det har startet spekulasjonene om at Fowlers tid i Liverpool nærmer seg slutten. Men manager Gerard Houllier hevder at Fowler har en framtid i klubben: - Ja, han gjorde det bra som innbytter mot Arsenal, sier Houllier. Den franske sjefen tror dessuten at de som forlater Liverpool nå vil miste en gullæra. - Hvis spillere bestemmer seg for å dra, må de være klar over at de vil gå glipp av noe spesielt. Denne klubben har en lys framtid, sier Houllier.

Arsenal og United jakter 16-åring

Atletico Madrid har satt en prislapp på 450 millioner kroner på Fernando Torres. 16-åringen tiltrekker seg likevel stor oppmerksomhet. Både Arsenal og Manchester United linkes til den talentfulle tenåringen, melder nettstedet calciomercato.com. Torres scoret finalens eneste mål da Spania vant EM-gull for U16-lag i England tidligere i vår.