POENGDELING:  Arsenals Olivier Giroud scoret et mål i kveld, men det holdt ikke til tre poeng. Foto:  REUTERS/Stefan Wermuth
POENGDELING: Arsenals Olivier Giroud scoret et mål i kveld, men det holdt ikke til tre poeng. Foto: REUTERS/Stefan WermuthVis mer

Wenger fikk se sine gutter spille bra fotball i ett minutt

Uavgjort mot Swansea etter selvmål.

Arsenal - Swansea 2-2 (0-1)

(Dagbladet): Arsene Wenger vil nok huske den kampen da han ledet Arsenal for 1000. gang.

Det var forrige lørdag, resultatet ble 0-6-tap mot Chelsea, og Wenger måtte se en av spillerne sine feilaktig ble vist ut.

Det er heller mer tvilsomt om Wenger vil huske kamp nr. 1001. De første 72 minuttene var i alle fall ikke all verdens å skrive hjem om.

Snudde på ett minutt For i det 72. minutt gikk Arsenal fra å ligge under, til å ha snudd kampen på ett minutt.

Først ordnet innhopperen Lukas Podolski for balanse i regnskapet, før han sekunder etter avspark la til rette for Olivier Girouds 2-1-scoring.

Det ga frustrerte hjemmefans en opptur. Før pause buet de på eget lag, og før kampen var blåst av valgte mange å gå hjem.

Forklaringen var nok selvmålet som ødela tre poeng for hjemmelaget.

Det som skulle bli kampen der Arsenal skulle reise seg etter stortapet i helgen, var fylt med mye tafatt fotball.

Wengers mannskap slet mot waliserne, som var de som tidlig kunne juble for nettkjenning.

 OH NO:  Her innser Arsenals Mathieu Flamini at ballen han fikk i leggen av keeperen faktisk gikk i nettet.  Foto: AP Photo / Matt Dunham / NTB Scanpix
OH NO: Her innser Arsenals Mathieu Flamini at ballen han fikk i leggen av keeperen faktisk gikk i nettet. Foto: AP Photo / Matt Dunham / NTB Scanpix Vis mer

Hjemmelaget hadde et lite overtak i åpningsminuttene på Emirates, med et flott skudd fra Oxlade-Chamberlain.

Tidlig Swansea-ledelse Men i det 11. minutt satte Swansea inn sin første sjanse i kampen. Etter et innlegg fra Neil Taylor på venstresiden, viste Wilfried Bony muskler mot Thomas Vermaelen i feltet - og sørget for at gjestene tok ledelsen på hodet.

Til tross for at hjemmelaget hadde ballen i store deler av kampen fram til de avgjørende scoringene, sto Swansea imot et lag som brukte meste av tiden på trille ball.

Og da det sto 90 spilte minutter scoret Arsenal sitt tredje for kvelden. Den uheldige mannen var Mathieu Flamini, som fikk en klarering fra Szczesny rett i leggen - og inn i nettet.

- Noen ganger er ikke den beste måten å forsøke å holde stillingen, å forsøke å holde stillingen, sier en skuffet Arsene Wenger til pressen etter kampen.

Dermed ble det poengdeling på Emirates, og Arsenal er nå seks poeng bak serieleder Chelsea.

- Vi er glade for at vi får med oss ett poeng. Vi har ikke hatt mye flaks i det siste, men i dag hadde vi litt, sier Swanseas Leon Britton til BBC etter kampen.

SER MØRKT UT:  Arsene Wenger vil neppe huske altfor mye av sin 1001. kamp som Arsenal-trener. Foto:  AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS / NTB Scanpix
SER MØRKT UT: Arsene Wenger vil neppe huske altfor mye av sin 1001. kamp som Arsenal-trener. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS / NTB Scanpix Vis mer