Wenger forlenger med Arsenal

Tre nye år for franskmannen.

(Dagbladet.no): Arsène Wenger har signert en avtale som knytter ham til Arsenal i tre år til, melder BBC.

Wengers nåværende kontrakt går ut etter denne sesongen, og franskmannen har blitt linket til både trenerjobben i Real Madrid, og stillingen som engelsk landslagssjef.

Særlig etter viseformann David Deins avgang, og Thierry Henrys overgang til Barcelona, har det vært knyttet en viss usikkerhet til om Wenger ville forlenge med London-klubben.

Ifølge BBC vil Wengers avtale bli presentert fredag, og franskmannen kan vente seg en årslønn på nærmere 50 millioner kroner.

Satser ungt

Tidligere denne uka har Wenger forsvart Arsenals innkjøpspolitikk, etter at nok et overgangsvindu stengte uten store navn på vei til Emirates. Hvorfor bruke store penger når man kan skape stjerner selv, er franskmannens motto.

– Vi har et lag som kan utvikle seg i løpet av de neste fem-seks åra. Men spør du meg om vi kan oppnå suksess allerede denne sesongen, er svaret «ja, uten tvil», sier Wenger til Arsenals hjemmesider.

London-klubben kjøpte inn spillere som Eduardo da Silva, Bacary Sagna og Lassana Diarra i sommer, unge og talentfulle spillere, men ikke de store stjernene man kanskje forventer skal dukke opp i en storklubb som Arsenal.

TRE NYE ÅR: Henry forsvant, David Dein forsvant, men selv ikke Real Madrid kunne lokke Arsene Wenger vekk fra Arsenals unge mannskap. Foto: SIMON DAWSON/AP/SCANPIX
TRE NYE ÅR: Henry forsvant, David Dein forsvant, men selv ikke Real Madrid kunne lokke Arsene Wenger vekk fra Arsenals unge mannskap. Foto: SIMON DAWSON/AP/SCANPIX Vis mer

– Jeg føler vi skaper superstjerner. Måten vi ønsker å spille på har sammenheng med spillerutviklingen, derfor må vi bruke litt tid. Jeg har ikke sett mange verdensklassespillere i sommer, verdensklassepriser kanskje, men ikke spillere, sier franskmannen om hvorfor han ikke har brukt de store summene.

– Andre klubber mangler tålmodighet

Wenger mener Arsenal har et fortrinn i jakten på de unge talentene fordi de i motsetning til andre steder kan regne med spilletid på Emirates.

– Her vet en spiller at om han er god, så får han spille. Ikke mange klubber har tålmodighet til å gi unge spillere sjansen, sier Wenger.

Arsenal har hatt en god start på Premier League-sesongen, og ligger på delt førsteplass med Liverpool etter tre seire og en uavgjort.