Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wenger forstår fansens pipekonsert

Og nå kan City smette forbi på oppløpssida.

ENDA EN TUNG WENGER-DAG: Arsene Wenger hadde det vondt på sidelinja da laget hans snublet mot Aston Villa, og ga fra seg initiativet i kampen om tredjeplassen i Premier League. Foto:  AFP PHOTO / Adrian Dennis
ENDA EN TUNG WENGER-DAG: Arsene Wenger hadde det vondt på sidelinja da laget hans snublet mot Aston Villa, og ga fra seg initiativet i kampen om tredjeplassen i Premier League. Foto: AFP PHOTO / Adrian Dennis Vis mer

Arsenal - Aston Villa 1-2

(Dagbladet): Bildet av en fortvilet Arsene Wenger som gjemmer ansiktet sitt i hendene er blitt en gjenganger denne sesongen.

I ettermiddag fikk fotografene nye deppe-motiver av franskmannen å boltre seg i, da Arsenal dummet seg ut hjemme mot Aston Villa og ga Manchester City en kjempesjanse til å overta tredjeplassen.

Dersom de nybakte FA-cupmesterne slår Stoke i hengekampen på tirsdag er de forbi Arsenal, og kan dermed slippe kvalifisering til Champions League såfremt de gjør jobben mot Bolton i siste serierunde.

Arsenal fikk en forferdelig start hjemme på Emirates, og fikk en i fleisen etter 11 minutter:

Kyle Walker fant Darren Bent på løp inn bak Arsenal-forsvaret, men Villa-spissen hadde fortsatt en formidabel jobb å gjøre. Han brystet ned ballen før han elegant plasserte den inn i hjørnet bak Wojciech Szczesny. 

Bent kostet Villa rundt 170 millioner kroner da han ble hentet fra Sunderland i januarvinduet, men alt tyder på at det var vel anvendte penger. 27-åringen scoret nemlig sitt tiende seriemål siden overgangen - og sitt syttende totalt - bare fire minutter etter ledermålet.

Nok en gang løp han seg fri med en smart bevegelse, stikkeren fra Ashley Young holdt høy klasse og alene med Szczesny var Bent klinisk. Målet avdekket på ny svakhetene i Arsenal-forsvaret - en lagdel Wenger er nødt til å gjøre noe med i sommer om ligagull skal være realistisk neste sesong.

- Vi fikk en forferdelig start og lå under 0-2 etter 15 minutter. I 2. omgang handlet det bare om oss. Vi var uheldige med et par situasjoner, vi traff stolpen, Ramsey skulle hatt straffe og jeg mener målet til Chamakh ikke skulle vært annullert. Det er tøft å tape en kamp på den måten, sier Wenger til Sky Sports.

Etter Villas sjokkstart handlet resten av kampen stort sett om Arsenal. Robin van Persie var svært nær redusering da han fintet vekk James Collins og banket ballen i stanga, mens Aaron Ramsey ble snytt for straffe da han ble felt av den evig sklitaklende Richard Dunne.

Sistnevnte var for øvrig en bauta i Villa-forsvaret, og reddet ofte gjestene med avgjørende inngripener i aller siste sekund.

SUPER-BENT: Med et flott medtak og en enda flottere avslutning sendte Darren Bent gjestene i ledelsen etter 11 minutter. Foto: (AP Photo/Akira Suemori)
SUPER-BENT: Med et flott medtak og en enda flottere avslutning sendte Darren Bent gjestene i ledelsen etter 11 minutter. Foto: (AP Photo/Akira Suemori) Vis mer

2. omgang bød forutsigbart nok på et vedvarende kjør mot Brad Friedel. Men keeperveteransen storspilte og avverget en rekke sjanser der Arsenal-spillere kom alene med ham, gjennom å gjøre seg selv stor og vinkelen liten.

Og da vertene endelig fikk ballen i mål måtte Marouane Chamakh oppgitt konstatere at dommeren annullerte for en dytt i ryggen.

Ett minutt før slutt kom reduseringen:

Bacary Sagnas innlegg traff Nicklas Bendtner på bakre stolpe, og den store dansken tråklet seg nærmest inn i målgården før teknikken sviktet. Richard Dunne så ut til å ha kontroll, men fomlet ballen ut til Robin van Persie, som enkelt kunne sette inn 1-2 fra kloss hold.

Men det var for seint for Arsenal, som tapte sin fjerde hjemmekamp for sesongen. Nå er City to poeng bak med én kamp mindre spilt.

Aston Villa kan juble for fornyet kontrakt i Premier League, for nå kan selv ikke teorien sende Villa ned.

Hjemmefansen buet laget sitt av banen, en reaksjon Arsene Wenger har forståelse for.

- Vi merket det, og vi forstår det når prestasjonen ikke er som forventet. Vi ønsker å spille bedre og gi fansen valuta for pengene. Vi er lei oss, og kan forstå reaksjonen deres.

- Er dette en av dine tøffeste perioder som Arsenal-manager?

- Vi kjemper ikke mot nedrykk, men ja, det har vært en vanskelig sesong. Spillerne har gitt det de har, men likevel avslutter vi sesongen med stor skuffelse. Vi har gjort framskritt alt i alt, men nå er det viktig at vi fullfører mentalt og slår hardt tilbake mot Fulham i den siste kampen, sier Wenger.

PS! Resultatet fra Emirates betyr at annenplassen er i boks for Chelsea.

EN SUKSESS: Siden overgangen fra Sunderland i januar har Bent scoret ti ligamål for Villa. Foto:  REUTERS/Eddie
EN SUKSESS: Siden overgangen fra Sunderland i januar har Bent scoret ti ligamål for Villa. Foto: REUTERS/Eddie Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media