Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wenger fortsetter å vrake Cech: - Jeg har ingenting å skjule

FÅR TILLIT:  David Ospina fortsetter å stå i Europa for Arsenal. Foto: NTB Scanpix 
FÅR TILLIT:  David Ospina fortsetter å stå i Europa for Arsenal. Foto: NTB Scanpix  Vis mer

Arsenal-manager Arsène Wenger bekrefter at David Ospina vokter buret når engelskmennene møter Bayern München onsdag.

Dermed blir Petr Cech, som regnes som lagets førstemålvakt, satt på benken.

– Jeg har ingenting å skjule. Det blir Ospina, sa Wenger på tirsdagens pressekonferanse, ifølge ESPN.

Ospina har kun spilt åtte kamper for Arsenal denne sesongen, ingen av dem i Premier League. Den colombianske keeperen sto derimot alle lagets kamper i gruppespillet i mesterligaen. Den filosofien viderefører Wenger i utslagsrundene.

– Det er på bakgrunn av kvaliteten på prestasjonene hans. Hvis du ser på kampene han har spilt, er vi her på grunn av han.

Bayern München-keeper Manuel Neuer ble spurt om hva hvilke tanker han gjør seg om avgjørelsen til Wenger.

– Petr Cech er kanskje den som er best kjent, men Ospina har gjort en god jobb, så det spiller ingen rolle hvem av dem som spiller mot oss for vi vil møte en god målvakt uansett.

Dårlige erfaringer

Det engelske storlaget står overfor en voksen utfordring når de skal forsøke å ta seg videre fra åttedelsfinalen i mesterligaen for første gang siden 2009. Nok en gang er motstanderen Bayern München, akkurat som i 2013 og 2014 da tyskerne sendte Arsenal ut av turneringen.

– Ja, vi har hatt dårlige opplevelser mot dem. Men jeg mener at vi har en god mulighet her, har Wenger uttalt til klubbens nettsted.

Forrige sesong vant Arsenal 2-0 hjemme mot Bayern München i gruppespillet, men tapte hele 1-5 på tysk jord. Mannskapet til Carlo Ancelotti står med 15 strake hjemmeseirer i mesterligaen.

– Arsenal har virkelig gode fotballspillere. De vet hva det betyr å spille Champions League, har Bayern München-spiss Robert Lewandowski uttalt til klubbens nettsted.

Wenger-fremtid

Framtiden til Arsenal og manager Arsène Wenger har vært et populært debattemne i engelsk fotball denne sesongen. Franskmannen har vært i klubben siden 1996, men har ikke vunnet et av de store trofeene siden 2004.

– Jeg fokuserer på det som er viktig, hvilket er å prestere og vinne fotballkamper. Det andre har jeg ingen innflytelse på, sier Wenger.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling