Wenger fratar Gallas kapteinsbindet

Leder ikke laget mot Manchester City.

(Dagbladet.no) William Gallas har, ifølge magasinet France Football, mistet kapteinsbindet i Arsenal etter en rekke uheldige uttalelser.

I går hevdet han at flere av de unge spillerne i klubben hvilte seg på store kontrakter. Han hevdet også at klubben var plaget av intern uro.

- Kanskje kontraktene til flere av de unge spillerne gjør at de slapper litt av? spurte Gallas i går.

Magasinet spekulerer i om Manuel Almunia eller Gaël Clichy overtar kapteinsbindet i morgen når Arsenal møter Manchester City.

Gallas reiser ikke med resten av troppen til oppgjøret.

På vei bort?

Spørsmålstegn stilles nå ved fremtiden til midtstopperen som forlot Chelsea for bare to år siden. Gallas sa tidligere i dag ovenfor Evening Standard at han hadde et håp om å avslutte sin karriere i Frankrike.

Det skjer kanskje raskere enn forventet.

PÅ VEI BORT?: William Gallas kan være på vei bort fra Arsenal. Arsene Wenger har valgt å ta kapteinsbindet fra den tidligere stopperkjempen. Foto: SCANPIX
PÅ VEI BORT?: William Gallas kan være på vei bort fra Arsenal. Arsene Wenger har valgt å ta kapteinsbindet fra den tidligere stopperkjempen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg vil tilbake til Frankrike for ett eller kanskje to år for å avslutte karrieren. Men, jeg vil ikke gå hvor som helst. Det må være enten Marseille, PSG, Lyon eller Bordeaux, sier Gallas.

Kritiserer Arsenal og Frankrike

Gallas leverte i går en saftig tirade mot Arsenals unge spillere. «De hviler på laubærene» sa han og la skylden på for store kontrakter.

Han hevdet også at han måtte gå i mellom to spillere i pausen når Arsenal spilte 4-4 mot erkerivalene Tottenham.

I dag har han blitt sterkt kritisert for sin offentlige skittentøyvask.

- Det som skjer i garderoben burde bli i garderoben. Hvis kapteinen din begynner å nevne spillere da har man virkelig et problem. Små krangler foregår i garderobene og noen hører om det, men man skal ikke høre det fra kapteinen, sier fotballekspert Tony Gale til Sky Sports.

Tidligere Arsenal-back, Nigel Winterburn, følger opp.

- Det som har skjedd er at Gallas har mistenkeliggjort 4-5 spillere. Folk kommer til å se nøye på William Gallas\' mot Manchester City for å se hva som foregår mellom spillerne. Presset på alle spillerne er større enn det var forrige helg nå, sier Winterburn til tv-kanalen.

Wenger fratar Gallas kapteinsbindet

• Følg Manchester City - Arsenal live på Lørdag, kl 1600

SETT NOK: Arsene Wenger har sett seg lei på William Gallas\' uttalelser og har fratatt han kapteinsbindet.