ADVARENDE PEKEFINGER:  - Vil UEFA være sterke nok juridisk til å tvinge gjennom reglene? Jeg tviler på det, sier Arsenal-manager Arsene Wenger om økonomisk fair play.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
ADVARENDE PEKEFINGER: - Vil UEFA være sterke nok juridisk til å tvinge gjennom reglene? Jeg tviler på det, sier Arsenal-manager Arsene Wenger om økonomisk fair play.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie KeoghVis mer

Wenger frykter City og co. vil hindre UEFAs fair play-regler

Tviler på at de mektige vil la seg tvinge.

UEFAs nye regler om økonomisk fair play kan bli utfordret av mektige og rike fotballklubber, tror Arsenal-manager Arsène Wenger.

Det nye regelverket til Det europeiske fotballforbundet (UEFA) skal tre i kraft fra 2013/14-sesongen, og klubber vil risikere utestengelse fra mesterligaen og europaligaen hvis de opererer med underskudd gjennom en treårsperiode. Sist fredag la Manchester City fram et regnskap som viste at klubben hadde et underskudd på 1,7 milliarder kroner i fjor.

Wenger frykter at de nye UEFA-reglene kan kollapse hvis de mektige klubbene går rettens vei og utfordrer regelverket.

- Vil UEFA være sterke nok juridisk til å tvinge gjennom reglene? Jeg tviler på det. I andre land har du også lag som Paris Saint-Germain og Malaga. Hvis disse klubbene går sammen, vil det bli vanskelig å kjempe imot, sier Wenger.

- Når jeg ser på tallene som ble offentliggjort av Manchester City, lurer jeg på om det (regelverket) vil fungere i 2013. Jeg har ikke tro på det, siden lønnskostnadene er større enn omsetningen. Det kan ikke skje innen ett år, legger franskmannen til.

Han mener også at UEFA har mistet mye makt etter at Sion anket utestengelsen fra europaligaen til Idrettens Voldgiftsrett (CAS).

(NTB)