ERKERIVALER: Arsene Wenger (t.v) mistenker at Chelsea kommer til å handle stort i sommer, og betegner Jose Mourinho som en trener i verdensklasse - uten at han kjenner til at portugiseren gjør comeback i Premier League. Foto:REUTERS / Dylan Martinez / NTB SCANPIX
ERKERIVALER: Arsene Wenger (t.v) mistenker at Chelsea kommer til å handle stort i sommer, og betegner Jose Mourinho som en trener i verdensklasse - uten at han kjenner til at portugiseren gjør comeback i Premier League. Foto:REUTERS / Dylan Martinez / NTB SCANPIXVis mer

Wenger frykter kjøpefest fra Chelsea

Snakker om Mourinho og Falcao.

(Dagbladet): Arsene Wenger og Arsenal får en smak av ligagull i helga, men bare som æresvakter når Manchester United kommer på besøk til London.

Wengers mannskap i stedet kjemper om en plass i neste års Champions League, med Chelsea og Tottenham jagende bak.

Nå skriver Wenger på sin Eurosport-blogg at han frykter at Chelsea forsterker både benk og spillerstall kraftig til sommeren.

- Jeg er redd hva Chelsea finner på til sommeren. Vi må være forberedt på at de kommer til å kjøpe mest når vinduet åpner, sier Wenger.

Snakk om Falcao Han synes blåtrøyene allerede har en kjerne av ypperlige ynge spillere, og ramser opp Oscar, Juan Mata, Ramires og Eden Hazard.

- Jeg tror de kommer til å være travle i overgangsvinduet, sier Wenger som ikke tør å stole på ryktene om at både Jose Mourinho og Radamel Falcao er på vei til Stamford Bridge.

ANGRER IKKE SALG: Robin van Persie ble solgt til Manchester United i i fjor sommer, med bare ett år igjen av Arsenal-kontrakten. Foto: AP  /Jon Super / NTB SCANPIX
ANGRER IKKE SALG: Robin van Persie ble solgt til Manchester United i i fjor sommer, med bare ett år igjen av Arsenal-kontrakten. Foto: AP /Jon Super / NTB SCANPIX Vis mer

Wenger mener Mourinho - som stemplet franskmannen som en kikker i 2005 - er en god løsnng for Chelsea. Fordi Real Madris-sjefen han er en av verdens beste trenere.

- Jeg er ikke godt informert om muligheten til at Mourinho kommer tilbake til Chelsea. Vanligvis er jeg ikke en fans av slike rykter, som du ser hvis du åpner avisene.

- Vi har hørt mye snakk om Atletico Madrid-spissen Radamel Falaco. Noen sier at avtalen er gjort, jeg har ikke hørt noe.

70 millioner å bruke? Det spekuleres i at Wenger selv har 70 million er pund å bruke på spillere  sommer, men Arsenas egen spillerjakt nevnes ikke i bloggen. Daily Mail skriver i dag at Wenger ønsker å hente Fiorentina-spiss Stevan Jovetic til London. Også en ny keeper jaktes.

Før avspark mot United avviser Wenger at han angrer på salget av Robin van Persie i fjor sommer.

- I min jobb ser jeg framover. Det er så mange store spillere som har dratt fra denne klubben, det er så mye du kan angre på. Når du tar en avgjørelse vet du at det er plusser og minuser. Det eneste viktige er framtida til klubben og laget, sier Wenger på dagens pressekonferanse.

Scorer uten van Persie Der la han til at laget har scoret like mye uten fjorårets stjernespiss, skriver Arsenals hjemmeside.

- Du savner alltid en stor spiller. Jeg kan si at det tok oss tid å komme oss rundt det, men hvis du ser på scorede mål er det likt som forrige sesong.

KLAR FOR CHELSEA? Ryktene om Radamel Falcaos overgang til Chelsea har nådd Wenger. Foto: REUTERS/Marcelo del Pozo / NTB SCANPIX
KLAR FOR CHELSEA? Ryktene om Radamel Falcaos overgang til Chelsea har nådd Wenger. Foto: REUTERS/Marcelo del Pozo / NTB SCANPIX Vis mer