Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wenger gir ikke opp ligatittelen

Arsenal skal jobbe hardt for å tette luka til Chelsea.

DRØMMER OM GULL: Arsenal er i storform og har klatret til sølvplass i Premier League. Manager Arsène Wenger drømmer om enda edlere metall.. Foto: Reuters / John Sibley
Livepic/NTB Scanpix
DRØMMER OM GULL: Arsenal er i storform og har klatret til sølvplass i Premier League. Manager Arsène Wenger drømmer om enda edlere metall.. Foto: Reuters / John Sibley Livepic/NTB Scanpix Vis mer

Arsenal er i storform og har klatret til sølvplass i Premier League. Manager Arsène Wenger drømmer om enda edlere metall.

Den imponerende 4-1-seieren over Liverpool i forrige serierunde gjorde Arsenal til serietoer i Premier League med sju serierunder igjen å spille. Ligaleder Chelsea har sju poengs forsprang og én kamp til gode.

Mye skal til dersom Jose Mourinhos mannskap roter bort den ledelsen på slutten, men Arsenal-sjefen er opptatt av å være på hugget dersom sjansen likevel skulle by seg.

- Vi har fortsatt mange utfordringer foran oss fram til sesongslutt. Vi ser bak oss at mange klubber kommer jagende, og foran oss er det en stor luke opp til Chelsea. Den skal vi jobbe hardt for å redusere, så får vi se hvor vi står, sier franskmannen.

Advarer mot Burnley Lørdag besøker Arsenal nedrykkstruede Burnley på Turf Moor. Foran den kampen er skadesituasjonen i Wengers tropp for alvor i ferd med å lysne. Jack Wilshere, Mikel Arteta og meget skadeplagede Abou Diaby skal alle være tilgjengelige.

Selv om Arsenal har vunnet ti av sine elleve siste ligakamper, vil ikke Wenger være med på at helgens bortekamp blir lett match.

- Burnley er en vanskelig oppgave for alle, sier franskmannen og hevder at tabellen lyver med hensyn til hvor god lørdagens motstander er. Burnley har i øyeblikket bare Leicester bak seg og kjemper en innbitt kamp for å unngå nedrykk.

- De startet dårlig, men har spilt meget godt mot storlagene i ligaen den siste tiden, sier Wenger.

Det siste har han rett i. Nylig ble det 1-0-seier mot Manchester City, og både Tottenham og Chelsea har måttet nøye seg med ett poeng mot mannskapet til Sean Dyche den siste tiden.

Spørsmålet er om heller ikke Arsenal klarer å ta tre poeng på Turf Moor.

Giroud i kanonform Fortsetter flyten for London-klubbens fremste måljeger Olivier Giroud, kan Arsenal bli vanskelige å ta poeng fra. Franskmannen har scoret i sine seks siste kamper og Wenger mener spissen endelig har tilpasset seg livet i Premier League etter overgangen fra Montpellier i 2012.

- Han spiller sin beste fotball siden han kom til England, fastslår Arsenal-sjefen.

- Målet for alle når du står opp om morgenen, må være å bli bedre enn dagen i forveien. Klarer du ikke tenke på den måten, er du i feil jobb. Han (Giroud) har akseptert det og fokuserer hver dag på å bli bedre, tilføyer han.

De eneste skadebekymringene foran lørdagens kamp mot Burnley handler om midtstopper Laurent Koscielny. Han er usikker. Alex Oxlade-Chamberlain er fortsatt ikke aktuell på grunn av sine lårskade. På midtbaneplass har imidlertid Wenger gode alternativer.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling