Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wenger gir tredjekeeperen 10 av 10 på spillerbørsen

- Vito gjorde absolutt alt riktig.

STORSPILTE: Vito Mannone har status som tredjekeeper i Arsenal, men leverte spill en førstekeeper verdig mot Fulham.Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan Martinez
STORSPILTE: Vito Mannone har status som tredjekeeper i Arsenal, men leverte spill en førstekeeper verdig mot Fulham.Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan Martinez Vis mer

||| ||(Dagbladet.no): Fulham - Arsenal 0-1.

En klinisk avslutning fra Robin van Persie og en serie klasseredninger fra mannen som startet sesongen som tredjekeeper, Vito Mannone, sørget for at Arsenal kunne sette nesa nordover i London med tre poeng fra Craven Cottage ved Themsens bredder.

Manager Arsene Wenger var full av lovord om den italienske 21-åringens forestilling mellom stengene.

- Jeg gir ham 10 av 10. Han gjorde absolutt alt riktig. Han stoppet alt han var nødt til å stoppe, gjorde ingen feilvalg og viste alle tegn til at han har det som skal til for å bli en veldig god keeper, lyder skussmålet fra Arsenal-sjefen.

Med førstekeeper Manuel Almunia ventet tilbake til midtukas Champions League-kamp mot Olympiakos, ligger det imidlertid an til at Mannone må vente en stund på neste mulighet. Wenger har med andre ord et hyggelig luksusproblem på keeperplass, selv om annenkeeper Lukasz Fabianski er ute til oktober. Fjerdekeeper Wojciech Szczesny banker nemlig også på førstelagsdøra.

- Han (Mannone) er tredjekeeper, men også nummer fire er eksepsjonell. Jeg tror Wojciech er en kvalitetsspiller, noe han viste mot West Brom (i ligacupen), men jeg ga Mannone ansvaret siden han er et par år eldre og har mer erfaring, sier Wenger til Arsenal.com.

Farlig Fulham

Et Fulham-lag med Brede Hangeland på banen hele kampen igjennom, var på ingen måte tannløse, selv da de havnet under i målprotokollen.

- Fulham spiller alltid fantastiske kamper for oss fra første til siste minutt. Man kunne ikke se én spiller som ikke taklet og slåss. De forsøkte alt de kunne. Vi hadde aldri reist herfra med tre poeng uten de holdningene og moralen vi viste, sier Wenger.

Mannone hadde imidlertid bestemt seg for å mure igjen bakover, og stoppet forsøk med både hode og føtter fra alle vinkler og posisjoner.

Da holdt det med et øyeblikks genialitet framover - et øyeblikk som inntraff etter 52 spilte minutter.

MATCHVINNER: Robin van Persie (t.h.) ble matchvinner for Arsenal med en strålende avslutning.Foto: SCANPIX/EPA/FELIPE TRUEBA
MATCHVINNER: Robin van Persie (t.h.) ble matchvinner for Arsenal med en strålende avslutning.Foto: SCANPIX/EPA/FELIPE TRUEBA Vis mer

Alex Song brøt et svakt oppspill fra Paul Konchesky. Ballen endte raskt hos midtbanedirigent Cesc Fabregas, som hadde full kontroll på hvor resten av Arsenal-orkesteret befant seg rundt ham.

Den elegante spanjolen valgte et frekt framspill bak ryggen på Fulham-forsvaret der Robin van Persie hadde startet. Nederlenderen var besluttsom og fininnstilt og hamret ballen forbi en sjanseløs Mark Schwarzer  i Fulham-målet.

- Det er godt å vite at vi kan vinne på den måten. Publikum vil alltid at vi skal spille bra og dominere, men de er heller ikke fornøyde de gangene vi ikke vinner. Jeg er fornøyd med dagen. Vi hadde en vanskelig første omgang, og fant ikke tilbake til spillet vårt før i annen. Jeg er nødt til å gi stor honnør til Fulham som spilte en veldig god kamp, understreker Wenger.

Håper Wenger fortsetter i 10 nye år

Seieren utløste jubel ikke bare blant tilreisende Arsenal-supportere på Craven Cottage, men også i styrerommet på Emirates Stadium. Arsenals styreformann Peter Hill-Wood håper nå at manager Arsène Wenger (59) fortsetter i stillingen i et nytt tiår.

Den franske suksessmanageren tok over ansvaret i London-klubben i 1996. Siden har han vunnet tre serietitler og fire FA-cuptitler. Hill-Wood håper Wenger fortsetter til han når 70 år.

- Han virker fornøyd i jobben sin her, det gir ham veldig mye. Jeg ser ham gjerne i ti nye år, men det er så klart opp til ham, sier styrelederen til ESPN.

Wenger fyller 60 år neste måned og rykker samtidig forby George Allison som den manageren som har ledet Arsenal lengst i klubbens 123-årige historie.

- Jeg vil ikke at han skal forlate oss, men han er sin egen herre. Jeg tror ikke smiger fra meg vil ha noe å si. Han har en fin jobb, blir godt betalt og han blir ikke forstyrret, sier Hill-Wood.


PS! Det var ikke bare Arsene Wenger som mente Vito Mannones innsats sto til en tier. Også Sky Sports belønner italienerens innsats med toppkarakter på sin spillerbørs.

(Dagbladet.no/NTB)

STERKT ØNSKET: Arsenals styreformann Peter Hill-Wood vil ha Arsene Wenger med i ti nye år som Arsenal-manager.Foto:SCANPIX/EPA/FELIPE TRUEBA
STERKT ØNSKET: Arsenals styreformann Peter Hill-Wood vil ha Arsene Wenger med i ti nye år som Arsenal-manager.Foto:SCANPIX/EPA/FELIPE TRUEBA Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media