Wenger glemte hvem Arsenal møtte

Så sjokkert var manageren etter tapet.

(Dagbladet.no) Gårsdagens Hull-seier på Emirates Stadium var en Premier League-bombe av de sjeldne. Selv om «tigrene» har overrasket i år, var de ikke levnet rare sjansen mot Arsenal.

Men gutta som ledet serien før denne runden skuffet - og 60 000 pep dem av banen allerede til pause.

Etter kampen var manager Arsene Wenger så forvirret og sjokkert over tapet at han i et øyeblikk glemte hvem de hadde tapt for. Ifølge The Independent sa han West Bromwich i stedet for Hull under pressekonferansen.

Hull-gutta fikk kjeft

Hull-manager Phil Brown var tilsvarende høyt oppe etter triumfen, men han innrømmer at han ikke var fornøyd halvveis.

Da lagene gikk inn i garderoben til pause, var stillingen 0-0. Hull hadde holdt nullen mot Arsenal på bortebane, men Brown var ikke tilfreds og kjeftet på spillerne.

- For å være ærlig så var jeg skuffet over laget halvveis, selv om det var uavgjort. Jeg ga dem derfor kraftige tilbakemeldinger om dette i garderoben, sier han ifølge Hull Daily Mail.

Dette ga ingen umiddelbare resultater, for det var Arsenal som tok ledelsen da Paul McShane sendte ballen i eget mål etter 55 minutter. Ti minutter seinere utliknet imidlertid Geovanni med et flott skudd fra 30 meter.

SJELDENT HJEMMETAP: Gårsdagens tap var det andre i serien på hjemmebane etter at The Gunners flyttet til Emirates. Det forrige kom i april 2007, da West Ham vant 1-0. Foto: AP
SJELDENT HJEMMETAP: Gårsdagens tap var det andre i serien på hjemmebane etter at The Gunners flyttet til Emirates. Det forrige kom i april 2007, da West Ham vant 1-0. Foto: AP Vis mer

- Folk må ha sett på det som et rent selvmord å spille med Geovanni bak de to spissene våre, men vi hadde trua på å reise hjem fra London med et resultat, sier Brown.

- Skapte 15 sjanser

Og den offensive innstillingen til Hull-manageren ga full uttelling. Fire minutter etter utlikningen til Geovanni sendte Daniel Cousin gjestene i ledelsen med en heading.

Arsenal-fansen trodde ikke det de så. Det gjorde heller ingen andre, bortsett fra manager Phil Brown.

- Vi har nå like mange poeng som Derby tok hele forrige sesong, og det er fortsatt 32 kamper igjen ...

For Arsene Wenger er det i dag 12 år siden han kom til klubben, men det blir neppe noen feiring på franskmannen. The Gunners mistet serieledelsen og har nå falt ned til 4. plass.

- Vi manglet litt av alt det som gjør at du vinner fotballkamper, selv om vi skapte 15 målsjanser. Nå må vi analysere denne kampen godt, slik at dette ikke skjer igjen, sier Wenger til Setanta Sports.

For et lag som har ambisjoner om å vinne Premier League og Champions League kan ikke være fornøyd når ingen av deres spillere klarer å score mot et nyopprykket lag som aldri har spilt i toppdivisjonen før.

Wenger glemte hvem Arsenal møtte
SKAL SE VIDEO: Arsene Wenger lover å gå gjennom kampen grundig - for å finne ut av hva som gikk galt.
HVA I HULESTE SKJER MED HULL? Tigrene har aldri spilt i toppdivisjonen før, men ligger nå på en imponerende 6. plass.
MISTET SERIELEDELSEN: Emmanuel Adebayor må bittert innse at serieledelsen glapp. Arsenal har nå ramlet ned til 4. plass.