Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wenger håper på Tottenham

Arsenal må vinne hjemmekampen mot Aston Villa i morgen, men er også avhengig av hjelp fra Tottenham for å sikre seg seriemesterskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Steffen Iversen & co. må stoppe Manchester United på Old Trafford. Arsenal-manager Arsene Wenger innrømmer at det blir tøft å slå Aston Villa, og han har den første kampen i desember i friskt minne.

- Aston Villa og Liverpool er de eneste lagene jeg aldri har vært med å slå i løpet av tre år som manager, sa Wenger foran den spennende serieavslutningen.

I desember ledet Arsenal 2-0, men Villa kom tilbake og vant 3-2. Birmingham-laget ledet serien i 21 serierunder, men mistet flyten og har slitt tungt. I det siste har det imidlertid løsnet litt for John Gregorys lag.

- Aston Villa er på vei tilbake, og selvtilliten er god. Jeg vet de vil gi oss meget hard kamp søndag, sa Wenger som imidlertid håper på naboen Tottenham.

- Vi håper på en gavepakke fra Tottenham. Men jeg kommer ikke til å følge med på kampen deres, jeg må konsentrere meg om mitt eget lag.

Ofte jevnt

Villa har ikke tapt på Highbury siden oktober 1995, da Paul Merson var sentral for hjemmelaget. Søndag spiller han på topp for Villa på sin gamle hjemmebane, og kan bli mannen som ødelegger for «The Gunners».

Siden 1995 har lagene møtt hverandre åtte ganger, og det har vært meget jevnt hver eneste gang. Villa har vunnet to oppgjør, de seks andre har endt uavgjort. Blant dem er to ligacupsemifinaler i 1996.

- Bare seier for oss og poengtap for United er godt nok. Sjansen er der, selv om den er liten. Det ser ut som om vi havner på 78 poeng igjen, og i fjor var det nok til å vinne. Uansett utfall denne gang, vi har gjort nok en strålende sesong, avsluttet Wenger.

(NTB-AFP)