BEST MED FLEST LAG VIDERE: Chelsea-sjef Andre Villas-Boas (t.v) må unngå tap - som mot Arsenal og Wenger i oktover - for å avansere i Champions League. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
BEST MED FLEST LAG VIDERE: Chelsea-sjef Andre Villas-Boas (t.v) må unngå tap - som mot Arsenal og Wenger i oktover - for å avansere i Champions League. Foto: REUTERS/Dylan MartinezVis mer

Wenger håper United, City og Chelsea går videre

Tror Champions League-fiasko ødelegger for England.

• Fotballstudio: Fulham - Liverpool kl. 21, Champions League tirsdag og onsdag

Arsenal-manager Arsène Wenger mener det ville være katastrofalt for engelsk fotball om Manchester United, Chelsea og Manchester City ryker ut av mesterligaen etter gruppespillet.

Ulempe Den franske manageren og hans mannskap er allerede videre før den siste runden i første fase av turneringen. Men det samme kan ikke sies om de tre rivalklubbene fra fotballens hjemland.

Wenger føler at en tenkt situasjon med Arsenal som eneste klubb fra England i utslagsrundene ikke ville vært positivt for den engelske eliteserien.

- Det ville blitt en liten ulempe i Premier League, men også en katastrofal situasjon for England. Det ville antakelig vært skadelig for antallet plasser vi får i Europa i framtiden, sa Wenger.

- Ikke ønskelig - Det er dette vi ikke ønsker. At man går fra fire til tre plasser i mesterligaen. Forhåpentlig skjer ikke det, fortsatte Arsenal-manageren

Han har vanskelig for å se for seg at ingen av de andre engelske lagene tar seg videre.

- Et lag som Manchester United måtte selvfølgelig ha konsentrert seg om FA-cupen og serien om det skjedde, men vi får se. Jeg tror ikke det skjer.

LYKKES IKKE I EUROPA: Roberto Mancini anslår Manchester Citys sjanser til å gå videre til 30 prosent. Foto: AP/Luca Bruno
LYKKES IKKE I EUROPA: Roberto Mancini anslår Manchester Citys sjanser til å gå videre til 30 prosent. Foto: AP/Luca Bruno Vis mer

Chelsea må vinne eller klare 0-0 hjemme mot Valencia tirsdag for å være sikret videre spill blant de beste i Europa. Dersom det ikke går, ville det være en ny ripe i lakken til klubbens unge portugisiske manager, André Villas-Boas.

3-0-seieren borte mot Newcastle ga i det minste kjærkomment påfyll på selvtillitskontoen.

- Vi har en stor, stor kamp mot Valencia i vente. Vi håper å komme oss igjennom det, og det vil i tilfelle gi oss den rette positive følelsen vi trenger før vi møter ligalederen, sa Villas-Boas med hentydning til at Manchester City venter i neste seriekamp.

- Resultatene har ikke gått vår vei i det siste, så det å finne tilbake til den indre troen og styrken (i Newcastle) var viktig.

Tap gir United-exit Manchester United må unngå tap borte mot Basel i sin siste gruppespillkamp for å avansere til åttedelsfinalen. Sveitserne klarte uavgjort på Old Trafford tidligere i høst og var heller ikke langt unna å vinne.

Det som så ut til å være en relativ enkel vei for United på forhånd har vist seg å bli alt annet enn det. Basel har i tillegg vist god form den siste tiden med sju strake seirer i hjemlig serie. Benfica vinner mest sannsynlig gruppa ettersom poengløse Otelul Galati venter hjemme i Lisboa i siste kamp.

Manchester City ligger aller dårligst an av de engelske lagene. Selv om Roberto Mancinis lag har virket uslåelig i hjemlig serie så langt har man gått på flere smeller i mesterligasammenheng.

Villarreal-hjelp City må slå gruppevinner Bayern München hjemme, men må samtidig ha hjelp av jumbo Villarreal. Det spanske laget må ta poeng fra gjestene Napoli, dersom den engelske serielederen skal ha håp om å ta seg videre.

- Hvis vi ikke går videre i mesterligaen går livene våre videre. Vi kommer til å spille i europaligaen og vil forsøke å vinne der. Vi har gjort noen feiltrinn i denne gruppa og slike ting skjer, sa Mancini.

(NTB-AFP)

DU KAN DRA DIT: Wenger og Arsenal er videre før siste kamp, i motsetning til United og Alex Ferguson. Foto: EPA/MAGI HAROUN
DU KAN DRA DIT: Wenger og Arsenal er videre før siste kamp, i motsetning til United og Alex Ferguson. Foto: EPA/MAGI HAROUN Vis mer