BER UEFA:  - Det var etter at vi ble slått ut på bortemålsregelen forrige sesong at jeg besluttet å be UEFA om å fjerne bortemålsregelen, medga Wenger. Foto: EPA / PETER POWELL / NTB Scanpix
BER UEFA: - Det var etter at vi ble slått ut på bortemålsregelen forrige sesong at jeg besluttet å be UEFA om å fjerne bortemålsregelen, medga Wenger. Foto: EPA / PETER POWELL / NTB ScanpixVis mer

Wenger har bedt UEFA om å fjerne bortemålsregelen

Etter å ha blitt slått ut av regelen.

Arsenal-manager Arsène Wenger har bedt UEFA om å fjerne bortemålsregelen i europacupene i fotball.

Wenger tok opp saken under et møte for ledende klubbtrenere i Genève nylig. Han mener at argumentene som ble brukt da regelen ble innført ikke lenger gjelder, og at regelen kan virke mot sin hensikt.

- Jeg føler at mange lag er mest opptatt av ikke å slippe inn mål i hjemmekampen. Det første trenerne sier til spillerne før en hjemmekamp er «la oss holde nullen», sa Wenger lørdag.

Arsenal ble slått ut av mesterligaen på bortemålsregelen forrige sesong. Laget vant 2-0 borte mot Bayern München i returkampen, men røk ut som følge av 1-3-tapet hjemme i første kamp.

Bayern vant hele turneringen. Lagene skal møtes igjen i første cuprunde denne sesongen.

- Det var etter at vi ble slått ut på bortemålsregelen forrige sesong at jeg besluttet å be UEFA om å fjerne bortemålsregelen, medga Wenger.

- Vi tapte 1-3 her og vant 2-0 der. Vekten av bortemål er blitt for tung, og det er ikke lenger mulig å forsvare.

(NTB)