TRAUMATISK: Eduardos skrekkelige beinbrudd mot Birmingham satte sine spor hos Arsenal-mannskapet, som aldri kom seg til hektene igjen i gullkampen i Premier League. I dag returnerer den brasilianskfødte kroaten og hans lagkamerater til St. Andrews for første gang siden episoden.Foto: SCANPIX/AP Photo/Simon Dawson
TRAUMATISK: Eduardos skrekkelige beinbrudd mot Birmingham satte sine spor hos Arsenal-mannskapet, som aldri kom seg til hektene igjen i gullkampen i Premier League. I dag returnerer den brasilianskfødte kroaten og hans lagkamerater til St. Andrews for første gang siden episoden.Foto: SCANPIX/AP Photo/Simon DawsonVis mer

Wenger har fortsatt ikke tilgitt Taylor for Eduardo-taklingen

I dag returnerer Arsenal til St. Andrews for første gang siden skrekkskaden.

||| Birmingham - Arsenal direkte i fotballstudio fra kl. 16.

(Dagbladet): Mer enn to år har gått siden Eduardo Da Silva ble båret av St. Andrews i Birmingham i voldsomme smerter og med fotballkarrieren hengende i en tynn tråd etter et grufullt møte med knottene til Martin Taylor.

I ettermiddag returnerer den brasilianskfødte kroaten og lagkameratene i Arsenal til St. Andrews for første gang siden den ulykksalige februardagen i 2008.

Da som nå kjempet Arsenal en hard kamp med Manchester United og Chelsea om seriegullet, men episoden satte sine spor hos et enda yngre og mer urutinert mannskap enn hva som er tilfelle i dag, og innledet en rekke på fem kamper uten seier. Dermed reiste gullrivalene ifra, og United ble til slutt kronet som mestere i mai.

- Taklingen var fryktelig, og den fyren burde aldri få spille fotball igjen, sa Arsenal-manager Arsene Wenger om Martin Taylor den gang.

Nye spørsmål om Eduardo-skaden var uunngåelig da Arsene Wenger holdt sin ukentlige pressekonferanse før lørdagens kamp. Franskmannen har på ingen måte endret standpunkt, og har i så måte ingen intensjoner om å tilgi Taylor, som nå tjener til livets opphold i Watford i The Championship.

- Har jeg støtt på ham i ettertid? Nei. Har følelsene mine for ham endret seg? Nei. Har jeg myknet opp med tida? Nei., sa Wenger, ifølge Sky Sports.

- Det beste vi kan gjøre for Eduardo, er ikke å snakke noe mer om hva som skjedde. Dette er en god anledning for ham til å vise at han har kommet seg over det, fortsatte han.

Arsenal-kaptein Cesc Fabregas var selv øyenvitne da lagkameraten ble påført skrekkskaden. For ham handler ikke gjensynet med St. Andrews om hevn for hva som skjedde. Arsenal har nemlig det presumptivt enkleste kampprogrammet igjen av de tre tittelrivalene, og er i så måte i en ypperlig posisjon for å gjøre slutt på en fem år lang periode uten pokaler - seks uten ligagull.

- Vi er ikke typene til å dvele ved alt som skjedde for to år siden. Eduardo er frisk, og han spiller fotball igjen. Derfor handler dette om det som skjer akkurat nå, og i framtida - ikke hva som har hendt i fortida. Dette er en viktig kamp av helt andre årsaker enn hevn. Vi ønsker å vinne ligaen, ikke å gjøre opp gamle stridigheter, sier Fabregas i et intervju med The Sun.

Eduardo er med i Arsenals tropp til den viktige bortekampen, men har slitt med spilletid i det siste. Spissen har ikke hatt en startrolle siden bortemøtet med Aston Villa i slutten av januar, og man må helt tilbake til 30. desember for å finne sist han scoret i Premier League.