Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wenger har gitt opp gullet

Tung erkjennelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Arsenals gullhåp fikk seg et solid skudd for baugen etter 1-3-tapet for Bolton i går kveld. Umiddelbart etter kampslutt nektet manager Arsene Wenger å snakke om ligagullet - men etter å ha fått tapet litt på avstand innrømmet han at Arsenal er akterutseilt.

13 kamper inn i sesongen er de ni poeng bak Chelsea og 12 bak Manchester United.

- Vi er for langt bak. Ser man på antall poeng vi har tapt og måten vi har spilt på, er det tøft å akseptere, sier Wenger til Sky Sports.

For franskmannen - som framfor noen managere i England er opptatt å «vinne vakkert» - mener Arsenal tidvis har spilt førsteklasses fotball. Det er likevel en mager trøst.

- På den ene siden føler man at vi har masse kvalitet i laget, men på den annen side klarer vi ikke å forvandle det til poeng. Derfor er det veldig skuffende å være så langt bak, fordi jeg føler at vi har en god sjanse til å matche topplagene, sier han.

Wenger disponerer et av ligaens yngste mannskap, og mot Bolton spilte blant annet 17 år gamle Theo Walcott fra start. Men mye talent veier ikke alltid opp for mangelen på rutine - noe Wenger også innser.

- Det er en læringsprosess for laget vårt i øyeblikket. Vi har ikke fått så mange poeng som vi burde hatt med tanke på kvaliteten i laget, fordi vi mangler erfaring i de avgjørende øyeblikkene, sier Wenger.

HAR RESIGNERT: Arsenal har spilt bra, men ikke sanket nok poeng. Det gjør Arsene Wengers erkjennelse om at Arsenal er hektet av i gullkampen ekstra bitter. Foto: EPA
HAR RESIGNERT: Arsenal har spilt bra, men ikke sanket nok poeng. Det gjør Arsene Wengers erkjennelse om at Arsenal er hektet av i gullkampen ekstra bitter. Foto: EPA Vis mer
Hele Norges coronakart