Wenger har like mange titler som resten av PL-managerne til sammen

Har sittet i 17 år - resten har totalt knappe 22. Les ukas dødball!

RINGREVEN: 1. oktober var 17-årsdagen til Arsene Wenger som Arsenal-manager. Etter Alex Fergusons avskjed er franskmannen Premier Leagues lengstlevende manager - med overlegen margin. Foto: NTB Scanpix/SportingIntelligence
RINGREVEN: 1. oktober var 17-årsdagen til Arsene Wenger som Arsenal-manager. Etter Alex Fergusons avskjed er franskmannen Premier Leagues lengstlevende manager - med overlegen margin. Foto: NTB Scanpix/SportingIntelligenceVis mer

(Dagbladet):  På de 17 årene som har gått siden 1. oktober 1996, har Premier League-managerne kommet og gått som tåka i Holmenkollåsen.

Da Alex Ferguson til slutt ga seg i sommer ble Arsene Wenger den ubestridt lengstlevende sjefen i ligaen.

SportingIntelligence markerte jubileet 1. oktober med å illustrere avstanden: Wengers 19 kolleger har totalt sittet knappe 22 år i stolen. 63-åringens tre ligatrofeer og fire cuptitler er like mange som alle de andre nåværende managerne til sammen har vunnet med Premier League-klubber.

Kritikken har likevel langt fra uteblitt.

Handlingslammelse Det er et faktum at det snart er åtte og et halvt år siden forrige gang en Arsenal-spiller kunne løfte en pokal over hodet, og en skuffende overgangssommer så lenge ut til å skylle en ny bølge med misnøye inn på Wengers kontor på Emirates, noe han har opplevd jevnlig de siste årene.

 PREMIER LEAGUE-HISTORIEN I BILDER: 26. desember 2008: Hull-manager Phil Brown er så oppgitt over spillerne at han tar pausepraten midt på gresset på dahetende City of Manchester. Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES
PREMIER LEAGUE-HISTORIEN I BILDER: 26. desember 2008: Hull-manager Phil Brown er så oppgitt over spillerne at han tar pausepraten midt på gresset på dahetende City of Manchester. Foto: SCANPIX/AFP/ANDREW YATES Vis mer

C More-kommentator Kenneth Fredheim har vært blant Wengers sterkeste kritikere, og til tross for den gode sesongstarten står han fast på mye av kritikken.

- Det ble sagt at de skulle kjøpe folk, for X antall millioner, og så virket mannen igjen handlingslammet. Én ting er at det er vanskelig å kjøpe offensive spillere som styrker Arsenal, der kan man på en måte forstå at man bruker tid. Men det er ikke vanskelig å kjøpe gode midstoppere, backer eller keepere. Og Wenger innrømmet at han rett og slett var for seint ute med tanke på Higuain, jeg tror det er en historie som bare gjentar seg, sier Fredheim.

For franskmannen forholdt seg rolig også denne sommeren.

Så kom Mesut Özil inn døra i transfersommerens sluttminutter, med han fulgte storformen til Aaron Ramsey og Olivier Giroud, og plutselig topper Arsenal både i hjemlig serie og Champions League - der Wenger har tatt klubben til sluttspillet i 14 år på rad.

- Det har vært strålende, for all del. Man henter inn verdensklasse i Mesut Özil, og de offensive spillerne i klubben har selvfølgelig et stort potensial, sier Fredheim til Dagbladet.

Ny kontrakt Som så mange ganger før er kritikken i ferd med å stilne, for denne gang.

Og fra å bli koblet til storklubber som Real Madrid og PSG i sommer, kan Wenger trolig vente seg et nytt kontraktstilbud fra aksjemajoritetholder Stan Kroenke og resten av Arsenal-styret.

Wengers avtale går ut neste sommer, men Arsenal ønsker tre års forlengelse, og er ifølge normalt velinformerte Mirror villig til å tilby rundt 80 millioner kroner i året for å få det til å skje.

- Jeg skulle gjerne bli her for alltid, har Wenger nylig uttalt om en eventuell forlengelse.