Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Wenger hopper rundt som en galning

Harry Redknapp er bekymret for helsa til Wenger foran kveldens derby.

HJERTELIG? Harry Redknapp og Arsene Wenger hilser på hverandre før sist derby, som forøvrig endte 3-2 til Tottenham på Emirates. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON/SCANPIX
HJERTELIG? Harry Redknapp og Arsene Wenger hilser på hverandre før sist derby, som forøvrig endte 3-2 til Tottenham på Emirates. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON/SCANPIX Vis mer

• Fotballstudio kl. 20.45: Tottenham - Arsenal

(Dagbladet): Temperaturen foran kveldens nordlondonderby mellom Tottenham og Arsenal er høy. Tidligere i dag skrev vi om Arsenals Nasri som nekter å ta Tottenham-kaptein William Gallas i hånda, men også Harry «Houdini» Redknapp har noen gloser å komme med før kveldens batalje.

I et intervju med The Guardian, forklarer Tottenham-sjefen at sin kollega i Arsenal, Arsene Wenger, lever under et enormt press.

- Wenger pleide å være «professoren». Jeg leste artikler skrevet av smarte journalister, der det sto at han satt der rolig som en stormester i sjakk og så kampene, mens alle de andre idiotene hoppet opp og ned, ropte og skrek. Mens Arsene Wenger bare sitter der og studerer hvert eneste trekk på banen. Det var mens de gikk gjennom sesongen uten tap. Vi kan alle sitte der med en sigar når vi vinner 3-0 og si at «dette er bra», med Tony Adams i forsvar, sier Redknapp.

Før han forklarer at professorens dager er over:

- Plutselig startet de å tape og da ble Wenger en av de mest rabiate idiotene av alle. Han hopper rundt mer enn noen andre nå, det er sånn det går med oss alle. Det er presset vi må leve under.

- Ikke bra for helsa til Wenger Redknapps stikk til Wenger kommer få dager etter Arsenals kollaps 11 minutter på overtid mot Liverpool. Arsenal tok ledelsen på overtid, men klarte nok en gang å finne en ny måte å skuffe supporterne sine.

- Hva gikk Wenger igjennom da Liverpool fikk det frisparket? Jeg satt der og tenkte: «Herregud, jeg har vært der så mange ganger». Det er den verste følelsen i hele verden, vente på et frispark. Enten ender du helt på bånn, ellers kan du tenke «Takk Gud, vi vant, vi klarte det». Hvilken følelse - og hva måtte Wenger gå gjennom på søndag. Det kan ikke ha vært bra for helsa hans, det er sikkert, sier Redknapp.

Presset på Arsene Wenger blir ikke mindre i kveld. Arsenal må etter alle solemerker slå Tottenham på White Hart Lane for å ha en mulighet til å snappe tittelen fra Manchester United. Vinner ikke Arsenal i kveld, er de så godt som sikret å ende uten en tittel denne sesongen - for sjette sesong på rad.

Til alt overmål har Arsenal-kaptein Cesc Fabregas gått ut og sådd tvil rundt Wengers strategi om å utvikle unge spillere i stedet for å handle inn noen etablerte stjerner som kan tilføre laget tyngde.

- Alle elsker Arsene Harry Redknapp er forsiktig med å si noe som kan øke Arsenal-spillernes motivasjon foran kveldens kamp.

- Hvis jeg sa: «Arsenal tåler ikke press, da knekker de», ville de hengt det opp i garderoben.

I stedet går Redknapp for en annen variant:

- Arsenal er et fantastisk lag med en fantastisk manager. Jeg elsker dem. Jeg elsker Arsene, Arsene elsker meg. Alle elsker Arsene, han er en elskverdig type, ikke sant?

SEKS ÅR: Arsene Wengers Arsenal er iferd med å gå seks sesonger uten en tittel. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/Scanpix
SEKS ÅR: Arsene Wengers Arsenal er iferd med å gå seks sesonger uten en tittel. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media