Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wenger hyller Arsenals vinnervilje

Uttellinga satt langt inne mot Olympiakos.

SEIN UTTELLING: Robin van Persie og Arsenal sleit med uttellinga, men fikk omsider hull på byllen 12 minutter før slutt.Foto: SCANPIX/EPA/GERRY PENNY
SEIN UTTELLING: Robin van Persie og Arsenal sleit med uttellinga, men fikk omsider hull på byllen 12 minutter før slutt.Foto: SCANPIX/EPA/GERRY PENNY Vis mer

||| (Dagbladet.no): Arsenal - Olympiakos 2-0.

Olympiakos ankom Emirates Stadium med en grusom statistikk mot engelske lag på bortebane i bagasjen: Det greske storlaget har avlagt åtte besøk på «Balløya» i europacupsammenheng - alle åtte visitter har endt med nederlag.

Deres første møte med Arsenal forlenget tapsrekka til ni strake, selv om hjemmeseieren satt langt inne - takket være en gråhåret keeperveteran mellom Olympiakos-stengene.

38 år gamle Antonis Nikopolidis drev nemlig Arsenals stjernegalleri til vanvidd med reaksjonsredning etter reaksjonsredning. Feltarbeidet var tidvis hårreisende, men vertene virket uansett ute av stand til å utnytte de grove feilvurderingene.

Man satt likevel hele tiden med følelsen av at uttellingen måtte komme for et Arsenal-lag som dominerte stort. Spillet varmet Arsene Wenger, som denne uka blir den lengstsittende Arsenal-manageren i klubbens historie.

- Du ønsker selvfølgelig at laget ditt skal omsette alle sjansene sine, men det er ikke alltid mulig. Jeg er uansett veldig oppmuntret av måten vi dominerte kampen på. Det er noe som er sjelden på dette nivået, oppsummerer Wenger overfor Sky Sports.


Van Persie fikk uttelling

Etter 78 minutter fikk vertene omsider gjennombruddet de hadde ventet på - en naturlig konsekvens dømt ut i fra banespill og sjanseskaping.

Kaptein Cesc Fabregas fant Eduardo på et gjennomløp med en signaturpasning fra den spanske eleganten. Den brasilianskfødte kroaten tok seg ned mot dødlinja før han uselvisk la ballen videre til Robin van Persie i opplagt scoringsposisjon.

FREKKIS: Andrej Arsjavin flikket ballen nonchalant i mål med hælen, men sto i offside.Foto: SCANPIX/EPA/GERRY PENNY
FREKKIS: Andrej Arsjavin flikket ballen nonchalant i mål med hælen, men sto i offside.Foto: SCANPIX/EPA/GERRY PENNY Vis mer

Nederlenderen fikk dermed en enkel jobb med å bredside ballen forbi en denne gangen sjanseløs Nikopolidis.

Offside-lekkerbisken
Olympiakos skapte som ventet lite offensivt på Emirates, og da Arsenal først var i ledelsen var spørsmålet hvor stor seieren kom til å bli.

Svaret var 2-0, delvis takket være en ettergivende assistentdommer.

Andrej Arsjavin lå nemlig halvmeteren på gal side av Olympiakos' offsidelinje da han mottok Fabregas' innlegg fra høyre.

Avslutningen var det imidlertid ingenting å si på: En utsøkt og nonchalant hælflikk forbi grekernes keeper.

HYLLER VINNERVILJEN: Arsene Wenger er imponert over den iboende viljen til å vinne i Arsenal-laget.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Ian Kington
HYLLER VINNERVILJEN: Arsene Wenger er imponert over den iboende viljen til å vinne i Arsenal-laget.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Ian Kington Vis mer

Dermed kom Arsenal seg unna med tre nye poeng, men i likhet med i åpningskampen mot Standard Liege, satt seieren et godt stykke inne. Skuddstatistikken som viser 11 skudd mellom stengene, åtte avslutninger utenfor og sju blokkerte forsøk for hjemmelaget vitner uansett om en fullt fortjent seier.

- Jeg synes vi spilte en glimrende første omgang, og vi hadde selvfølgelig også rikelig med sjamser. Da vi ikke klarte å opprettholde flyten og tempoet i annen omgang, visste jeg at forskjellen kom til å bli utgjort de siste 20 minuttene. Da blir det selvfølgelig et spørsmål om disiplin, tålmodighet og utholdenhet. Jeg tror at beina ble litt tunge mot slutten, men vi klarte å holde det gående på grunn av den sterke viljen til å vinne, sier Wenger.

Gunstig resutat
Det var ikke bare i London kveldens resultater til slutt gikk Arsenals vei. I Alkmaar sørget nemlig Moussa Traores overtidsscoring for at Standard Liege fikk med seg ett poeng mot AZ.

De nederlandske mesterene tok ledelsen tre minutter ut i annen omgang ved Mounir El Hamdaoui, men det belgiske mesterlaget slo tilbake. Dermed står de to lagene med fattige ett poeng hver seg etter to spilte kamper.

I og med at Arsenal har full pott, skal mye gå galt om Arsene Wengers menn ikke spiller åttedelsfinale i februar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling