Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wenger hyller unge Arsenal

- Alle holder Premier League-nivå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går kveld kunne en stolt Arsenal-manager se sitt yngste lag noensinne gjøre Sheffield United til statister i ligacupens tredje runde.

Arsene Wenger sendte på banen et lag bestående av hele ni tenåringer, og ungguttene svarte med å knuse Championship-klubben.

Hele 6-0 sto det å lese i målprotokollen etter kampslutt.

Nå roser Wenger sine unggutter - de som var på banen - etter alle kunstens regler ved å innrømme at dette er det beste, unge laget han har hatt i sin tid som Arsenal-manager.

- Ja, dette er de beste ungguttene jeg har hatt. Det er ikke én spiller som ikke har kvaliteten til å spille i Premier League. Jeg er ikke redd for å bruke noen av de elleve (som startet i går) i Premier League, sa Wenger etter kampen, ifølge klubbens hjemmeside.

Etter et hattrick signert Carlos Vela (19), to scoringer av Niklas Bendtner (20), samt en scoring av Jack Wilshere (16), kunne ikke den franske manageren skjule sin begeistring over det han selv mener var en oppvisning fra et komplett lag.

- Vi viste en god blanding av individuelt talent, modenhet og lagånd. Laget var fokusert på å spille slik vi ville, og respekterte det. Vi så ut som et komplett lag og jeg er veldig glad og stolt over det, fortalte Wenger. 

Og legger til:

WENGERS HELTER:
Den fantastiske oppvisningen mot Sheffield United i går har fått Arsenal-manager Arsene Wenger til å hente frem superlativene. Han er stolt over sine unggutter, samtidig som han lover å  holde på sin ungdomspolitikk i fortsettelsen av årets engelske ligacup. Foto: Kirsty Wigglesworth, AP/SCANPIX
WENGERS HELTER: Den fantastiske oppvisningen mot Sheffield United i går har fått Arsenal-manager Arsene Wenger til å hente frem superlativene. Han er stolt over sine unggutter, samtidig som han lover å holde på sin ungdomspolitikk i fortsettelsen av årets engelske ligacup. Foto: Kirsty Wigglesworth, AP/SCANPIX Vis mer

- Den største utfordringen nå er å holde spillerne sammen og sakte integrere dem inn på førstelaget. Noen har gjort det allerede, som Bendtner og Vela.

Wenger fastslo også at det ikke er noen grunn til at ikke ungguttene kan gå hele veien i årets ligacup, etter at de var i finalen i 2007 og tapte semifinalen i fjor. For manageren planlegger å holde fast ved sin ligacup-politikk.

- Vi vil vinne trofeet med dette laget. Det eneste presset man har er at når du går gjennom rundene på vei mot semifinalen, sier folk «Nå må du endre laget». Så hva gjør du? Lar dem spille som de har gjort i kveld for så å si, «Beklager, du spiller ikke mer». For meg er ikke dette seriøst. Uansett hvor langt vi går må vi holde oss til politikken vår, sa Wenger.

image: Wenger hyller unge Arsenal
<B>STOLT:</B> Arsene Wenger er stolt etter å ha sett sitt unge lag knuse Sheffield United hele 6-0 i ligacupen i går kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!