Wenger innrømmer løgn for å beskytte spillerne

- Sier jeg ikke har sett ting jeg ser.

INTET SETT: Arsenal-manager Arsene Wenger er beryktet for å gå glipp av alt spillerne hans gjør galt. I dag innrømmer han at han sier han ikke ser ting når han ikke kommer på noen gode bortforklaringer.  Foto: Sang Tan, AP/Scanpix
INTET SETT: Arsenal-manager Arsene Wenger er beryktet for å gå glipp av alt spillerne hans gjør galt. I dag innrømmer han at han sier han ikke ser ting når han ikke kommer på noen gode bortforklaringer. Foto: Sang Tan, AP/ScanpixVis mer

(Dagbladet.no): Arsenals franske manager Arsene Wenger er høyt respektert for evnen til å oppdage og utvikle unge talenter.

Men han blir også gjerne latterliggjort for sin utrolige evne til å gå glipp av alt galt spillerne hans gjør på banen. Den klassiske forklaringen er at han ikke så hva som skjedde.

I dag innrømmer han overfor Daily Mail at han serverer en hvit løgn av og til.

- Ja, fordi det hender at du tenker: «Hvorfor gjorde han det?» og du vet at du ikke kan forklare det. Noen ganger har jeg sett det, og sagt at jeg ikke så det for å beskytte spilleren, fordi jeg ikke kunne komme på en rasjonell forklaring for å forsvare ham, sier Wenger.
Vraket Real
I en annen del av intervjuet forteller Wenger hvorfor han takket nei til å bli trener for Real Madrids stjernegalleri på forsommeren.

- Hvis jeg hadde reist ville jeg følt at det var i strid med min personlige overbevisning, sier Wenger og avslører dermed et nærmest religiøst forhold til jobben sin i Arsenal.

Han var klar over at Real hadde store planer, men Wenger har sitt eget ambisiøse prosjekt i London.

- Det var så enkelt. Det hadde ingenting med Real Madrid å gjøre, det handlet om Arsenal. Jeg visste hva Real var i ferd med å gjøre, men jeg har et prosjekt her som jeg startet for fire år siden og som jeg ønsker å fullføre. Jeg kunne ikke forlate laget på dette stadiet av utviklingen deres.

- Viktig år
Wenger tror nemlig det unge laget han er i ferd med å bygge vil vinne ligaen i nær framtid. Og den moroa vil han være med på.


- Omkring 22 eller 23 års alder tror jeg et lag er voksent nok til å levere, og dette er et voldsomt viktig år for klubben vår. Jeg er klar over det. Jeg vet at folk ikke har mer tålmodighet, men jeg ble enig med klubben om en struktur jeg trodde kunne fungere, og nå er vi inne i den perioden der vi får se om jeg hadde rett, sier Wenger.


• Arsenal sesongåpner borte mot Everton i morgen klokka 18.30.