NØLTE: Arsene Wenger innrømmer at han vurderte å gi seg som Arsenal-manager i sommer. Foto: Paul Thomas/Sportimage/PA Images
NØLTE: Arsene Wenger innrømmer at han vurderte å gi seg som Arsenal-manager i sommer. Foto: Paul Thomas/Sportimage/PA ImagesVis mer

Arsene Wenger og Arsenal

Wenger innrømmer: Vurderte å gi seg som Arsenal-manager

Arsène Wenger innrømmer at han i vår nølte seg fram til en ny kontrakt som Arsenal-manager.

Franskmannen valgte til slutt å skrive under for to nye år. Det skjedde like etter at Arsenal vant FA-cupen i mai.

Wenger har ledet London-laget siden høsten 1996. Forrige sesong var det stor usikkerhet rundt 67-åringens framtid. Uke etter uke ble han spurt om han kom til å bli værende. Selv holdt han kortene tett til brystet.

– Ja, av personlige grunner nølte jeg med å fornye kontrakten. Jeg har vært her i 20 år, og du lurer hele tiden på om du fortsatt kan ta laget til et nytt nivå. Forrige sesong slet vi også en god del, sa Wenger da han i helgen gjestet det franske TV-showet Téléfoot.

Arsenal har fått en tung start på den nye Premier League-sesongen. Kritikken mot Wenger tok spesielt av etter en fryktelig opptreden i 0-4-tapet borte mot Liverpool.

– Vi startet med å vinne hjemme (4-3 mot Leicester). Deretter tapte vi (0-1 borte mot Stoke), men vi var ganske gode og sløste mye. I den tredje kampen sto vi for en katastrofal prestasjon. Vi har likevel et stort potensial, og nå må vi komme oss ut av krisen med å vinne vår neste kamp, sa Wenger.

På spørsmål på Arsenal kan vinne Premier League denne sesongen, svarte han: «Ja».

Etter tre kamper ligger London-laget på 16.-plass med tre poeng. Manchester United er alene med full poengpott.

(NTB)