Wenger kjøpte gull

FA-cup finale Arsenal- Newcastle 2- 0. Arsenal-boss Arsene Wenger har gjort det Brann og en rekke andre klubber aldri har klart: Kjøpe seg suksess. Og han har gjort det på rekordtid. Nå vil Wenger kjøpe mer, kanskje kjøper han til og med Vidar Riseth.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Uansett: En rekke klubber har mye å lære av Wenger, ikke minst burde Kenny Dalglish tatt et kurs.

For Arsene Wenger gjør akkurat som Nils Arne Eggen og Rosenborg har forfektet i årevis: Han kjøper ikke stjerner fordi de har et navn.

Han kjøper fotballspillere som har de ferdighetene han trenger.

Derfor har Wenger bygd opp et gullag på rekord tid.

Han overtok et bo som var bra, men kunne forbedres. Han hentet inn Patrik Vieira, Emmanuel Petit, Nicolas Anelka og Christopher Wreh for å komplettere Tony Adams, Marc Overmars, Dennis Bergkam og Ian Wright.

Og nå sitter han der med «The Double».

Mye å lære, Kenny

Det var aldri særlig tvil. Arsenal var best. Arsenal var gjennombruddshissige, og Arsenal kontrollerte kampen. Rett nok skjøt Alan Shearer i stolpen, men da var det allerede kjørt.

Newcastle trillet ballen på tvers, var sørgelig uorganisert og viste at det ikke bare var uflaks som gjorde at laget kjempet om å unngå nedrykk halve sesongen.

I motsetning til Arsene Wenger har ikke Toons-boss Kenny Dalglish klart å bruke lommeboka til å styrke laget.

Følger Drillos

Dalglish har kjøpt inn Alessandro Pistone, som er god nok, men ikke strålende. Han var dessuten skyld i at Marc Overmars fikk score ledermålet.

Han har kjøpt folk som Temuri Ketsbaia, Andreas Andersson, Jon Dahl Tomasson og Nicos Dabiazas.

Og for å være litt ekkel kan man jo også nevne Ian Rush og John Barnes.

Poenget er at det skal mer enn ei feit lommebok til for å bygge et vinnerlag. Arsene Wenger og Nils Arne Eggen har skjønt det.
Kenny Dalglish og et par andre har definitivt ikke tatt poenget.

  • Arsenal er meldt på Bislett onsdag kveld. De vil gjerne se Vidar Riseth mot Mexico. - Sier du det. I så fall er det hyggelig, men jeg veit ingenting, sier Riseth til Dagbladet.
I BOKS: Arsenals Marc Overmars jubler etter 1-0 målet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer