Wenger krever svenske penger

Arsene Wenger mener svenskene bør gi Arsenal kompensasjon for at Fredrik Ljungberg har vært skadd siden VM. I kveld gjør svensken comeback.

De engelske klubbeierene har allerede varslet at de synes landslagene bør betale lønna til spillerne mens de er på landslagssamlinger. Nå tar Arsenal det enda lenger:

De mener svenskene burde kompensere «The Gunners» for at de ikke har kunnet benytte Fredrik Ljungberg siden hofteskaden fra VM.

- Det dreier seg om en interessekonflikt. Klubbene betaler lønna og mister spillere på et viktig tidspunkt for sesongen, sier Wenger ifølge The Sun.

Store TV-inntekter

- «Freddie» dro til VM og pådro seg en stor skade som har betydd at han ikke har spilt for Arsenal i det hele tatt denne sesongen. Likevel vil ikke Sverige gi oss kompensasjon.

Arsenal-sjefen er likevel noe sprikende i argumentasjonen, og innrømmer at ikke alle fotballforbund kan matche toppklubbenes lønnsnivå.

- Du kan ikke forvente at nasjoner som Kamerun betaler lønningene, for det har de ikke råd til. Men andre nasjonale forbund har store TV-inntekter op kampene og det virker logisk at de skulle betale for spillerne våre, mener franskmannen.

Comeback i kveld

Ljungberg gjør forøvrig et slags comeback i kveld. Bak lukkede dører på Arsenals treningsfelt stiller Reading mot Arsenals reservelag i en kamp som er arrangert for å teste Ljungberg.

- Det blir et kick å spille igjen. Det er litt tidlig å spille med A-laget, men om en uke eller to håper jeg på det også, sa Ljungberg til Sky Sports i pausen i gårsdagens kamp mellom Arsenal og Manchester City.

Ljungbergs landsmann Rami Shaaban debuterer i Arsenals keeperdrakt i kveldens kamp mot Reading.

(Dagbladet.no)

TILBAKE:</B> Fredrik Ljungberg hadde en stor sesong i Arsenal i fjor. I kveld er han tilbake i kamp for reservelaget etter VM-skaden.