KRITISK: Arsenal-manager Arsene Wenger sier han støtter kollega Roberto Di Matteo. Foto: EPA/ANDY RAIN
KRITISK: Arsenal-manager Arsene Wenger sier han støtter kollega Roberto Di Matteo. Foto: EPA/ANDY RAINVis mer

Wenger kritiserer Abramovitsj etter Di Matteo-exit

- Viktig å vise lojalitet.

Arsenal-manager Arsène Wenger likte dårlig at Roberto Di Matteo fikk sparken i Chelsea bare måneder etter at han førte klubben til seier i mesterligaen.

- Jeg synes det er overraskende og veldig trist. Jeg mener det er viktig å vise lojalitet, sa Wenger onsdag kveld, med klar adresse til Chelsea-eier Roman Abramovitsj.

- Di Matteo kom inn i en veldig vanskelig situasjon, og han vant mesterligaen og FA-cupen. Han gjorde det veldig godt, og likevel fikk han ikke tid da resultatene ikke var som ønsket denne sesongen.

Wenger sa seg også overrasket over at Rafael Benítez sa ja til å etterfølge Di Matteo på en korttidskontrakt. Han har jobben ut sesongen.

- Benitez er en fyr med gode meritter, en manager med format. Det er overraskende at han ble ansatt for så kort tid, og jeg er overrasket over at han godtok det, sa han.

Real Madrid-trener José Mourinho vet hvordan det føles å få sparken av Roman Abramovitsj. Han føler med Roberto Di Matteo.

- Jeg er aldri glad når en manager får sparken, sa Mourinho etter at hans Real Madrid sikret avansement i mesterligaen med 1-1 borte mot Manchester City.

- Fordi det skjer med dem, kan det skje med meg. Jeg synes alltid synd på den som får sparken, og familien hans, for livene våre er ganske like, sa han.

Mourinho vant serien to ganger, ligacupen to ganger og FA-cupen i sine tre år som Chelsea-manager. Han fikk sparken i september 2007. Onsdag led Di Matteo samme skjebne, selv om han vant både FA-cupen og mesterligaen i sine åtte måneder i jobben.

- Jeg er ikke glad for situasjonen, men alle vet at jeg liker mine gamle klubber. Jeg liker Chelsea, jeg liker Inter, jeg liker Porto. Jeg vil at de skal vinne, så jeg ønsker alltid de nye trenerne lykke til. Det gjør jeg med Benitez også, sa Mourinho.

Rafael Benítez er ansatt som Chelsea-manager for resten av sesongen.

(NTB)