Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wenger la fram bevis - tatt i faktabløff

Klaget på urettferdighet mot Arsenal.

• Følg Premier League direkte på http://live.dagbladet.no fra kl. 16!

(Dagbladet.no): Arsene Wenger blir beskyldt for å være paranoid i engelske aviser, etter en ny runde med klaging på urettferdig behandling av Arsenal.

Franskmannen har vært i fokus den siste uka, etter Eduardos fæle beinbrudd mot Birmingham. Wenger uttalte umiddelbart at Martin Taylor «aldri bør få spille fotball igjen», men beklaget utspillet like etterpå, og sa det ble sagt i kampens hete.

Tok Wenger på ordet

Foran dagens hjemmekamp mot Aston Villa er Wenger tilbake på krigsstien. At han føler motstanderne må sparke Arsenal for å stoppe Arsenal er gammelt nytt, men i går hevdet Wenger å ha bevis for sine påstander.

- De siste tre årene er vi det laget som har forårsaket færrest frispark enn noe annet lag, som er blitt tatt oftere enn noe annet lag, og som er blitt straffet mer enn noe annet lag, men jeg leser ikke det noe sted, sa Wenger ifølge Daily Mail.

- Fakta er fakta. Det er sant. For hvert fjerde frispark vi forårsaker får Arsenal et gult kort, for andre lag er det etter hvert niende frispark. Disse tallene er tilgjengelig for alle, fra Opta, fulgte han opp.

Problemet er bare at Wengers tall ikke stemmer. Daily Mail og The Guardian tok franskmannens oppfordring på strak arm, og sjekket påstandene med det ledende engelske statistikkbyrået for Premier League.

BLIR KALT PARANOID: Arsene Wenger mener ingen får flere gule kort i forhold til antall frispark enn Arsenal. Statistikken viser at han tar feil. Foto: AFP
BLIR KALT PARANOID: Arsene Wenger mener ingen får flere gule kort i forhold til antall frispark enn Arsenal. Statistikken viser at han tar feil. Foto: AFP Vis mer

Vil invitere pressen i garderoben

Påstanden om at Arsenal får et gult kort for hvert fjerde frispark er grovt feilaktig. Sannheten er 7,95 frispark for hvert gule, et tall som plasserer Arsenal bak lag som Chelsea (7,51) og Bolton (7,81).

Avisene gir ham rett i én ting: Påstanden om at Arsenal forårsaker færrest frispark av samtlige. Men både Manchester United og Everton har blitt tilkjent flere frispark enn Arsenal, noe som gjør at Wenger bommer på to av tre.

I tillegg unnlot franskmannen å nevne at laget hans har sanket 72 røde kort gjennom hans 11 sesonger som sjef.

Han vil uansett ikke mistenke noen av sine kollegaer for å oppfordre spillerne sine til å være ufine med Arsenal, som topper ligaen ligaen tre poeng foran Manchester United.

Mye av æren har spillere som Cesc Fabregas, Emmanuel Adebayor og Aleksander Hleb. Til tross for at motstanderne behandler dem i røffeste laget, ifølge Wenger.

- Jeg burde invitere dere inn i garderoben, så dere kan få se på beina til Aleksander Hleb etter en kamp. Dere ville blitt sjokkert, sier han.

Respekt for Carew

image: Wenger la fram bevis - tatt i faktabløff

Beina til Hleb så sannsynligvis ikke pene ut sist gang Arsenal møtte Aston Villa. Den gangen måtte hviterusseren hinke av banen etter en håpløs takling av John Carew - som var heldig da han slapp unna med gult kort.

Nordmannen er uansett den spilleren Arsenal frykter mest foran møtet med Champions Leauge-jagende Villa.

- Han er veldig direkte, og veldig sterk fysisk, og selvfølgelig rask i tillegg. Derfor passer han i den direkte spillestilen til Aston Villa, sier Arsenal-manageren til klubbens egen tv-kanal.

<B>FRYKTES AV ARSENAL:</B> John Carew var en plage for Arsenal da han spilte i Valencia, men har ennå ikke scoret mot dem i Premier League.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media