HOLDT PÅ I ÉN OMGANG: Arsene Wenger fikk en førstelagstreneren til å formidle beskjeder til assistenten fra tribunen, fram til Uefa forsto hva som skjedde. Foto: AFP/ IAN KINGTON
HOLDT PÅ I ÉN OMGANG: Arsene Wenger fikk en førstelagstreneren til å formidle beskjeder til assistenten fra tribunen, fram til Uefa forsto hva som skjedde. Foto: AFP/ IAN KINGTONVis mer

Wenger lot sidemannen ringe fra tribunen

Uefa grep inn mot suspendert Arsenal-sjef.

(Dagbladet): Det er ikke så greit å være Arsenal-sjef Arsene Wenger for tida.

Mandag forsvant Cesc Fabregas til Barcelona, i løpet av uka forventes det at Samir Nasri tvinger fram en overgang.

Og i går kveld var han suspendert og forvist til tribunen da Arsenal slo Udinese med ett fattig mål i første Champions League-kvalik.

Brøt Uefa-regler 63-åringen sonet Uefa-straff etter et utbrudd mot dommeren i Barcelona i vår, men i går kan han på nytt ha brutt med Uefas regler.

Wenger fikk nemlig sidemannen, førstelagtrener Boro Primorac, til å ringe ned til assistent Pat Rice på Arsenal-benken med instrukser de første 45 minuttene på The Emirates.

GOD START: Theo Walcott scoret seiersmålet etter fire minutter, og Arsenal må bare unngå tap i returkampen for å gå til gruppespillet i Champions League. Foto: REUTERS/Toby Melville
GOD START: Theo Walcott scoret seiersmålet etter fire minutter, og Arsenal må bare unngå tap i returkampen for å gå til gruppespillet i Champions League. Foto: REUTERS/Toby Melville Vis mer

Men i motsetning til i Premier League, der Alex Ferguson er blitt observert med svært synlig telefon, er det ulovlig for utestengte trenere å kommunisere underveis i Uefa-kamper.

Derfor fikk Wenger ifølge britiske aviser en kraftig reprimande  fra Uefa-representanter i pausen.

Ifølge Daily Mail vil Uefa nå etterforske oppførselen til Wenger. Franskmannen var rasende i 2. omgang og svarte med å la være å dukke opp på den offisielle pressekonferansen etter kampen, skriver samme avis.

The Sun skriver at Wenger først ga seg med telefonbeskjedene da en Uefa-ansatt ringte - ja, ringte - opp manageren på tribunen. Beskjeden var klar: Hold tyst.

Fikk lov? Arsenal-sjefens sinne i ettertid skyldes at klubben hevder de sjekket med Uefa på forhånd, om en tredjeperson kunne være bindledd mellom Wenger og laglederbenken. Det fikk de positivt svar på.

SJEF: Arsenal-assistant Pat Rice måtte styre laget på egenhånd utover i 2. omgang. Foto: AFP/IAN KINGTON
SJEF: Arsenal-assistant Pat Rice måtte styre laget på egenhånd utover i 2. omgang. Foto: AFP/IAN KINGTON Vis mer

Med Wenger stum langt oppe på The Emirates gestikulerte assistent Rice opp mot sjefen da laget ble rammet av flere skader. Ifølge The Independent er det ganske sikkert at Wenger minst får en bot av Uefa for sin manglende deltakelse på pressemøtet etter kampen.

Udinese har et godt håp om avansement foran returkampen i Udine neste uke, og trener Francesco Guidolin kommer ikke til å klage på Wengers telefoni.

- Jeg har ikke noe problem med Wenger. Jeg tror det er viktig å ha sjansen til å kommunisere med benken. Det er best for treneren, sier Guidolin.

Mourinho i kurv Wenger er ikke den første treneren som ikke får kontakte sitt lag under Champions League-kamp. For Real Madrids Jose Mourinho er dette nærmest dagligdags, i vår ble det fortalt at han lurte seg rundt reglene ved å bruke en ipad.

Og som Chelsea-sjef i 2005 skal han ha blitt smuglet inn i Chelsea-garderoben i en skittentøyskurv. Den historien er aldri blitt bekreftet, men Uefa valgte å kommentere det slik i 2007:

- Det var en veldig spesiell episode for to år siden, som dere husker, og vi er alle tjent med å glemme den.

KRANGLET I BARCELONA: Wenger var utestengt etter en kraftig tirade mot Massimo Busacca i åttendedelsfinalen i mars. Foto: AFP/Carl de Souza
KRANGLET I BARCELONA: Wenger var utestengt etter en kraftig tirade mot Massimo Busacca i åttendedelsfinalen i mars. Foto: AFP/Carl de Souza Vis mer
STOR, HVIT TELEFON: United-manager Alex Ferguson hadde lov til å ringe ned til benken da han var suspendert i Premier League i vår. Foto: EPA/ROBIN PARKER
STOR, HVIT TELEFON: United-manager Alex Ferguson hadde lov til å ringe ned til benken da han var suspendert i Premier League i vår. Foto: EPA/ROBIN PARKER Vis mer