Wenger med forferdelig statistikk mot Mourinho

Uten seier på 13 forsøk.

NY SJANSE: Arsène Wenger har en forferdelig statistikk mot José Mourinho. På 13 forsøk står han fremdeles uten seier, men søndag får han en ny sjanse når Arsenal møter Chelsea i Community Shield. Foto: NTB Scanpix
NY SJANSE: Arsène Wenger har en forferdelig statistikk mot José Mourinho. På 13 forsøk står han fremdeles uten seier, men søndag får han en ny sjanse når Arsenal møter Chelsea i Community Shield. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arsène Wenger har en forferdelig statistikk mot José Mourinho. På 13 forsøk står han fremdeles uten seier, men søndag får han en ny sjanse når Arsenal møter Chelsea i Community Shield.

Den tradisjonsrike kampen mellom den regjerende ligamesteren og FA-cupvinneren regnes som starten på den engelske sesongen.

Kampen blir det 14. møtet mellom Wenger og Mourinho. Det har ikke gått bra for Wenger. Sju kamper har endt med seier til Mourinho, mens seks har endt uavgjort.

- Jeg ville spurt meg selv hvorfor. Jeg ville prøvd å finne et svar, men ikke skyldt på en mental sperre. Jeg ville forsøkt å finne en løsning, gjort noe annet, sa Mourinho da han ble spurt hva han ville gjort dersom rollene var omvendt.

Mange konflikter Mourinho la til at han aldri hadde hatt lignende problemer mot en annen manager.

- Jeg har tapt to ganger i kamper for Tony Pulis' lag, mot Crystal Palace og mot West Bromwich.

Wenger og Mourinho har vært i tottene på hverandre flere ganger, men franskmannen ville ikke si så mye da han ble spurt om den svake statistikken.

Har du Norway Cup-tips?

Årets Norway Cup arrangeres 26. juli-1. august og er den 43. turneringen i rekken. I år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

- Jeg tror ikke man bør høre for mye på hva andre sier, for i samme uke kan jeg få beskjed om at jeg ikke bruker nok penger, for så å høre at jeg bruker for mye, sier han og sikter til Mourinhos stikk til rivalene om de prøver å kjøpe ligatittelen.

Debuterer mot gamleklubben Chelsea er favoritt til å vinne ligaen før sesongen, men for første gang på lenge har Arsenal et realistisk håp om å holde hele veien. De har ikke vunnet ligaen siden 2004, og har hatt som vane å enten starte eller avslutte sesongen for svakt til å være en utfordrer.

Én av grunnene er at Wenger endelig har en førsteklasses keeper igjen i form av Peter Cech. Han kom fra nettopp Chelsea etter elleve strålende år hos London-rivalen. Søndag debuterer tsjekkeren mot gamleklubben.

- Jeg håper han får den respekten han fortjener, sier Chelseas Branislav Ivanovic, ifølge avisen Evening Standard.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer