Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wenger mener United spiller anti-fotball

- Folk betaler ikke for å se frispark.

FRUSTRERT: Disse bildene av Arsene Wenger kommer til å bli husket etter denne sesongen. Men da den bortviste manageren til slutt fant veien ut av tribunen og til pressefolkene, fyrte han løs mot motstander Manchester United. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super
FRUSTRERT: Disse bildene av Arsene Wenger kommer til å bli husket etter denne sesongen. Men da den bortviste manageren til slutt fant veien ut av tribunen og til pressefolkene, fyrte han løs mot motstander Manchester United. Foto: SCANPIX/AP/Jon Super Vis mer

(Dagbladet.no): Arsenal-manager Arsene Wenger fikk en ydmykende avslutning på storkampen mot Manchester United i helga. Ikke bare ble det 2-1-tap etter selvmål, men franskmannen ble i tillegg smått latterliggjort da han etter å ha blitt vist på tribunen ble stående på hjemmetribunen uten å finne veien ut av stadion.

Etter kampen var Wenger imidlertid mer opptatt av motstanderens tilnærming til rivaloppgjøret.

Arsenal har havnet i det kritiske søkelyset etter Eduardos filme-episode i forrige uke, men manageren mener det er større problemer i fotballen - og peker på Manchester United.

- Det er andre ting som er mer presserende, spillere som er på banen bare for å lage frispark og aldri blir straffet for det, spillere som lager frispark gang på gang og likevel avslutter kampen uten gult kort. For meg er det mer anti-fotball enn det Eduardo gjorde, sier Wenger, ifølge Guardian.

Arsenal-manageren blir så spurt om han sikter til Darren Fletcher, som laget dobbelt så mange frispark som noen av lagkameratene (seks), men ikke var blant de tre som fikk gult.

- Hvorfor sier du navnet? svarer Wenger.

- Jeg har sett en spiller som bare spiller for å lage frispark igjen og igjen. Se hvor mange frispark noen spillere bevisst lager uten å bli straffet. Jeg synes det er et større problem, for det ødelegger flyten i spillet. Folk betaler for å se fotball. Ikke for å se frispark, sier franskmannen.

STRAFFESNYTT: Uten å nevne navn antyder Arsene Wenger at Darren Fletcher er en av dem han sikter til når han snakker om spillere som slipper unna med mye. At Fletcher var utrolig heldig som slapp unna straffespark i denne situasjonen med Andrej Arsjavin, har franskmannen trolig helt rett i.  Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
STRAFFESNYTT: Uten å nevne navn antyder Arsene Wenger at Darren Fletcher er en av dem han sikter til når han snakker om spillere som slipper unna med mye. At Fletcher var utrolig heldig som slapp unna straffespark i denne situasjonen med Andrej Arsjavin, har franskmannen trolig helt rett i. Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer

Får unnskyldning av dommersjefen
Dette er ikke første gang Arsene Wenger har antydet at Manchester United slipper unna med mye på Old Trafford.

I helgas oppgjør ble nok Arsenal snytt for et soleklart straffespark da Andrej Arsjavin ble nedsablet av nettopp Darren Fletcher, men samtidig var det London-laget som gikk av banen med seks gule - noe som forøvrig utløser en automatisk FA-bot på over en kvart million.

Franskmannens frustrasjon fikk altså utløp i overtidsminuttene da Arsenal fikk utlikningsmålet annullert, og han sparket til en flaske. Fjerdedommer Lee Probert reagerte og fikk tak i hoveddommer Mike Dean, og Wenger ble vist på tribunen. Der fant han ingen vei videre.

Dommersjef Keith Hackett kommer nå til å be Wenger om unnskyldning for hendelsen, hevder leder i managerforeningen, Richard Bevan.

- Jeg har snakket med Keith Hackett, og han innser fullt ut at det ble gjort en feil. Det kommer en unnskyldning til Wenger, sier Bevan.

- Lee Probert klarte ikke å håndtere situasjonen, og skapte en unødvendig pressende situasjon ved å ta søkelyset vekk fra banen i en så stor kamp med kort tid igjen å spille. Selv om det var riktig å senda ham på tribunen, etter regelverket, var det helt ute av kontekst i kampen. Det ble full forvirring rundt hvor han skulle gå, sier Bevan.

Heksejakt på Eduardo
Arsene Wenger fortsetter samtidig sitt forsvar av den kroatiske spissen Eduardo da Silva. Eduardo måtte tåle å bli oppsøkt av tv-kameraene hver gang et tvilsomt fall forekom på Old Trafford lørdag kveld, som for eksempel da Emmanuel Eboué pådro seg gult kort for filming.

UTVIST: Wengers frustrasjon på Old Trafford gikk utover en vannflaske, og dommer Mike Dean sendte ham på tribunen. Omstendighetene rundt beklages nå av dommersjefen. Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
UTVIST: Wengers frustrasjon på Old Trafford gikk utover en vannflaske, og dommer Mike Dean sendte ham på tribunen. Omstendighetene rundt beklages nå av dommersjefen. Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS Vis mer

Wenger mener Eduardo utsettes for en heksejakt etter den omdiskuterte straffesituasjonen mot Celtic.

- De har åpnet en dør nå, bare i helga vil du finne 50 situasjoner der de kan gripe inn, dersom de ikke skal gjøre Eduardo til ensom syndebukk, sier Wenger.

Franskmannen hevder også at Arsenal sitter på video som vil bevise at Eduardo ble truffet av Celtic-keeper Artur Boruc før han falt i midtuka, og går langt i å antyde at det er de mange skottene i Uefa-ledelsen som har latt følelsene løpe av med seg i kampen for suspensjon av spissen.

- Det mangler sunn fornuft. Jeg tror dette var en følelsesavgjørelse. Hadde Uefa før sesongen sagt at dette var noe de skulle slå ned på, kunne vi akseptert at sånn er det. Men plutselig kommer dette ut av ingenting på grunn av den følelsesladde situasjonen i Skottland, sier Wenger.

Celtic-spiller utvist for filming
Ironisk nok fikk Celtic en spiller utvist for filming i helga da Aiden McGeady pådro seg sitt andre gule for et teatralsk fall i kampen mot Hibernian.

Celtic-manager Tony Mowbrays uttalelser i ettertid tyder ikke akkurat på en voldsom selvinnsikt.

- Dersom Eduardo-saken ikke hadde blitt så blåst opp, hadde dette aldri blitt gult, i 99 av 100 tilfeller, sier Mowbray.

HEKSEJAKT? Eduardo risikerer to kampers utestengelse etter den påståtte filminga mot Celtic. Arsene Wenger mener det er riv ruskende galt å straffe spissen.  Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
HEKSEJAKT? Eduardo risikerer to kampers utestengelse etter den påståtte filminga mot Celtic. Arsene Wenger mener det er riv ruskende galt å straffe spissen. Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer

- Dommeren er påvirket av hele filme-situasjonen, mener Celtic-manageren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling