Wenger misfornøyd med to Hauge-avgjørelser

Snytt for straffe og scoring?

(Dagbladet.no): Terje Hauge dømte Arsenal for første gang siden mesterligafinalen i 2006 i går kveld, da London-laget møtte Steaua Bucuresti i Romania.

Hauge er ikke Arsenals favorittdommer etter det røde kortet han tildelte Jens Lehmann i finalen. Og selv om Hauge korrekt annullerte et Steaua-mål i går, fant Arsenal-manager Arsene Wenger noe å sette fingeren på.

Foruten at Robin van Persie burde hatt straffespark, mener franskmannen at Arsenal ble snytt for scoring like før pause, da Gael Clichys innlegg skiftet retning i en motspiller.

Krever video - igjen

Steaua-keeper Robinson Zapata greide å vri kroppen sin i lufta, men ramlet inn bak målstreken i det han landet. Spørsmålet er om ballen gjorde det samme - avgjørelsen var uansett hårfin.

Arsene Wenger er likevel sikker i sin sak.

- Ballen var inne. Jeg så det ikke fra benken, men jeg hørte at ITV sa nei, og rumensk TV sa ja. Vanligvis ville det vært motsatt! sier Wenger ifølge Daily Mirror.

Wenger har profilert seg som en varm forkjemper for videodømming, og situasjonen i Steaua-kampen føyer seg inn i rekken av gode argumenter, mener han.

DØMTE ARSENAL IGJEN: For første gang siden Champions League-finalen i 2006 dømte Terje Hauge Arsenal. Arsene Wenger trakk fram to avgjørelser han var uenig i. Foto: AP
DØMTE ARSENAL IGJEN: For første gang siden Champions League-finalen i 2006 dømte Terje Hauge Arsenal. Arsene Wenger trakk fram to avgjørelser han var uenig i. Foto: AP Vis mer

- Dette er nok en episode som taler for videodømming. Det er ufattelig at vi ikke har teknologien. Jeg håper det endrer seg snart, og at det ikke bare vil gjelde for om ballen er inne eller ikke, sier Wenger.

Fortsatt uten tap

Uansett om ballen var inne eller ikke: Arsenal vant 1-0 på en heller dårlig dag takket være Robin van Persies scoring kvarteret før slutt.

Arsenal er fortsatt ubeseiret denne sesongen, og allerede nå begynner enkelte å sammenlikne med laget fra noen år tilbake, som gikk imponerede 49 kamper uten å tape.

Wenger maner til nøkternhet.

- Hvor lenge kan vi forlenge denne rekka - det er utfordringen vår nå. Mellom 49 og 9 er det 40 kamper. Dersom vi når 38 kamper uten tap kan vi kanskje begynne å sammenlikne, sier han ifølge PA.

Wenger misfornøyd med to Hauge-avgjørelser
<B>VIDEO-FAN:</B> Arsene Wenger synes gårsdagens kamp nok en gang viste nødvendigheten av videodømming.
<B>VISTE UT LEHMANN:</B> Terje Hauge burde gitt Barcelona fordel den gangen i 2006, men valgte i stedet å blåse frispark og gi Arsenal-keeper Jens Lehmann rødt kort.