Wenger nekter å bli med på kjøpsfesten

- Jeg gjør det på min måte.

• Direkte fra klokka 14.30: Tre Premier League-kamper i dag

(Dagbadet.no) Premier League-klubbene har kjøpt spillere for nærmere fem milliarder kroner i sommer, noe som er ny rekord i England.

Når de engelske toppklubbene åpner lommebøkene, er det vanskelig for europeiske klubber å si nei.

Arsenal-manager Arsene Wenger er forsiktig med å kritisere innkjøpspolitikken i andre klubber, men han sier følgende:

- Jeg sier ikke at andre klubber gjør feil, men vi gjør det på vår måte og jeg er fornøyd med det. Og det er min avgjørelse å gjøre det på denne måten, sier Wenger ifølge PA Sport.

- Har penger

Det er viktig for franskmannen å understreke at det ikke er styret som har satt foten ned. Manchester United, Chelsea og Liverpool har alle handlet veldig dyre spillere, både i sommer og tidligere. Wenger gjør sjelden de veldig store krumspringene på overgangsmarkedet.

- Hvis jeg vil kjøpe en spiller, har jeg penger tilgjengelig, forteller han.

SKEPTISK TIL FOR MYE KJØPING: Arsene Wenger er en tilhenger av å kjøpe unge spillere han selv kan forme. Og han er en definitiv motstander av panikkjøp. Foto: AP
SKEPTISK TIL FOR MYE KJØPING: Arsene Wenger er en tilhenger av å kjøpe unge spillere han selv kan forme. Og han er en definitiv motstander av panikkjøp. Foto: AP Vis mer

Men han har tydeligvis ikke hatt så veldig lyst på de dyreste spillerne.

- Det er flere måter å gjøre dette på. Vi kjøper gode spillere når de er på markedet, men stort sett har vi valgt andre løsninger og det kommer vi til å fortsette med.

Wenger har satset stort på å hente inn unge spillere, og i sommer hentet han blant annet Håvard Nordtveit fra Haugesund.

- Men det kan hende jeg trenger mer penger om fem-seks år. Det avhenger av hvor mye penger de andre klubbene har og hvordan markedet utvikler seg, sier han.

Dyre kjøp

Nå kan det nesten høres ut som Wenger bare plukker opp unggutter som ikke koster noen ting. Men han har faktisk brukt litt penger i sommer han også.

Eduardo da Silva skal ha kostet 90 millioner kroner, Bacay Sagna i underkant av 70 og Nordtveit nesten 25 totalt sett. Rett før overgangsvinduet hentet han også Lassana Diarra fra Chelsea.

Dette er likevel betydelig mindre enn hva de andre toppklubbene har brukt.

Wenger nekter å bli med på kjøpsfesten

Chelsea brukte 160 millioner bare på Florent Malouda og 43 millioner på Juliano Belletti.

United betalte 210 millioner på Anderson, 190 millioner for Owen Hargreaves og det samme for Nani.

Liverpool punget ut med 280 millioner for Fernando Torres, 134 millioner for Ryan Babel, 68 millioner for Lucas Leiva og 59 millioner for Yossi Benayoun. I tillegg har de hentet en rekke andre spillere.

• Her er alle sommerkjøpene i Premier League