Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wenger nekter å endre stil

- Vil oppnå suksess på min måte.

TRO MOT EGEN FILOSOFI: Arsene Wenger lar seg ikke affisere av konkurrentenes pengebruk. I stedet akter han å holde fast ved egen filosofi for klubbdrift. Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan Martinez
TRO MOT EGEN FILOSOFI: Arsene Wenger lar seg ikke affisere av konkurrentenes pengebruk. I stedet akter han å holde fast ved egen filosofi for klubbdrift. Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan Martinez Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Engelsk liga direkte i fotballstudio tirsdag og onsdag kveld.

(Dagbladet): Det er to lag med gullambisjoner, men med vidt forskjellige syn på klubbdrift, som i morgen møtes til nøkkelkamp på Emirates Stadium i Nord-London onsdag kveld.

Mens Abu Dhabi-eide Manchester City har øst ut milliarder av kroner på nye spillere, har Arsene Wenger med sin nøkterne ungdomslinje, gledet Arsenals investorer med store overskudd. Samtidig har fraværet av nytt sølvtøy i pokalskapet etter flytting fra Highbury gjort supporterne utålmodige.

Wenger har imidlertid ikke til hensikt å fravike prinsippene han har fulgt siden han ble ansatt i Arsenal sommeren 1996. Franskmannen har aldri framstått som noen pragmatiker, og skal helst vinne på den måten han mener er riktig.

Klandrer ikke City Samtidig vil han ikke å kritisere pengebruken i Manchester, der den bosniske stjernespissen Edin Dzeko er neste mann på vei inn i Premier Leagues mest kostbare mannskap.

- Det som er fantastisk med fotballen, er at det ikke finnes noen bestemt oppskrift. Personlig er jeg stor tilhenger av måten vi gjør ting på. Derfor forsøker jeg å oppnå suksess på den måten, sier Wenger, ifølge nyhetsbyrået PA.

- Man kan også lykkes med måten Inter eller Manchester City gjør det på: De kjøper de beste spillerne i verden, og det fungerer for dem. Det jeg ønsker å bevise, er at våre metoder også kan fungere, fortsetter han.

Arsenal-manageren poengterer at det ikke er grunnlag for kritikk så lenge regelverket er som det er. Fra og med neste sesong faser Uefa imidlertid inn nye kjøreregler for finansielt fair play i europeisk klubbfotball. Det innebærer i grove trekk at dersom man ønsker å delta i Champions League og Europa League, er klubbregnskapet nødt til å gå i null.

- Det plager meg ikke at de holder på sånn, så lenge de holder seg innenfor regelverket. I øyeblikket er regelverket slik, og de respekterer dem. Derfor kan man ikke klandre dem. Vi får se hvordan det blir etter at de nye regelene trer i kraft, sier Wenger.

Fem lag Arsenal går inn i den 22. serierunden to poeng bak Manchester-rivalene United og City med én kamp mer spilt enn førstnevnte og én kamp mindre enn sistnevnte. Wenger mener at også Tottenham og Chelsea må innlemmes i gullkampen.

- Det er fem lag som kjemper om tittelen. Enkelte lag har bedre utsikter enn andre, men det kan forandre seg raskt. Alt i alt lover det godt for en interessant avslutning. Det er alltid et lag som finner rytmen etter jul, og det er laget som til slutt blir stående som seriemester, sier han.

Med overgangsvinduet åpent, har tetlagene mulighet til å styrke stallene med henblikk på det som blir en nervepirrende sesongavslutning. City har satt standarden med kjøpet av Dzeko, men Wenger later ikke til å være veldig interessert i å kaste seg på kjøpskarusellen. Eventuelle nysigneringer avhenger av alvorlighetsgraden på akilleskaden til midtstopper Thomas Vermaelen.

Adebayor og Touré i slåsskamp Apropos Dzeko og City: Bosnierens ankomst betyr at klubben intensiverer jakten på kjøpere til folk som Emmanuel Adebayor og Roque Santa Cruz.

Togoleseren gjorde seg neppe særlig mer populær blant kollegene da han røk i tottene på Kolo Touré på dagens trening.

Åtte lagkamerater gikk imellom for å skille de to kamphanene da Adebayor tente på alle plugger etter en takling fra Touré, melder Sky Sports.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!