Wenger og Ferguson kritiserer Blatter

Arsenal-manager Arsène Wenger og United-sjef Alex Ferguson er enige i at Sepp Blatter ikke burde ha blandet seg inn i Rio Ferdinand-saken.

De to erkerivalene er for en gangs skyld helt enige etter at Ferdinand fikk 600.000 kroner i bot og ble utestengt i åtte måneder etter at han ikke stilte til en dopingtest i september.

Wenger hevder at Sepp Blatter, president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), ikke skulle ha kommentert Ferdinand-saken før den var ferdig behandlet av Det engelske fotballforbundet (FA). Blatter gikk ut og sa at han regnet med at Manchester United-spilleren ville bli straffet strengt.

–Hvert enkelt land må ha friheten til å straffe som det selv synes er passende. Bare dersom landet ikke klarer å løse saken, kan FIFA blande seg inn, sier Wenger i en kommentar etter straffeutmålingen.

Ferguson er helt enig med rivalen sin.

–Det er veldig uheldig at han (Blatter) har blandet seg inn i denne saken på den måten han har gjort. Det burde han ha holdt seg for god til, sier Alex Ferguson i en kommentar.

Rio Ferdinand var nærmest i sjokk etter at dommen falt i saken mot han. Selv ønsket han ikke å gi kommentarer, men United-direktør Maurice Watkins mente avgjørelsen inviterte til en anke.

(NTB)

ENIGE: Wenger og Ferguson er ikke kjent for å være perlevenner, men begge er enige i at Sepp Blatter burde holdt munn.