Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Wenger om «basketaket» med Mourinho:­ ­- Provoserte han meg? Ja

- Provoserte han meg? Ja.

RIVALER: Arsene Wenger og Jose Mourinho har aldri vært perlevenner, og forrige helg røyk de to igjen i tottene på hverandre. Om enn kanskje litt mer fysisk enn deres tidligere krangler. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS/NTB SCANPIX
RIVALER: Arsene Wenger og Jose Mourinho har aldri vært perlevenner, og forrige helg røyk de to igjen i tottene på hverandre. Om enn kanskje litt mer fysisk enn deres tidligere krangler. Foto: AFP PHOTO/ADRIAN DENNIS/NTB SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Da Arsenal og Chelsea forrige helg møttes til storkamp i Premier League, var det de blåkledde som til slutt kunne trekke det lengste strået.

Laurent Kocielny så rødt allerede etter en halvtime, men det var ikke bare på banen temperaturen var høy. TV-kameraene fanget nemlig opp det som nærmest kunne se ut som håndgemeng mellom de to lagenes managere.

- Jeg gikk ut av mitt tekniske område fordi jeg ikke var fornøyd med taklinga og ville se hva som skjedde. Noen sto foran meg, og det var det. Jeg sier absolutt ikke mer om det, sa Wenger etter kampen. Men det kan se ut til at franskmannen har skiftet mening.

Provoserte Arsenal-manageren ble på det franske TV-programmet Téléfoot spurt om hva det var som skjedde.

- Provoserte Mourinho meg? Ja. Det var slik jeg opplevde det, sier Wenger ifølge The Guardian.

- Jeg synes folk har lagt altfor mye vekt på det som skjedde, men i ettertid ser jeg at jeg kanskje ikke skulle reagert i det hele tatt. Det er ikke sånn man skal oppføre seg på en fotballbane.

Rett etter kampen sa Wenger også at han ikke følte han hadde noe å unnskylde. Det går han nå tilbake på.

- Jeg angrer alltid etter å ha vist tegn på vold, og jeg beklager. Men det er sånt som skjer i slike kamper hvor alt er veldig hektisk. I tillegg har vi en ganske innholdsrik fortid.

Historie Og det har de virkelig. Tidligere i år kalte Mourinho Wenger «en ekspert i å mislykkes». Franskmannens respons den gang var at det var «pinlig oppførsel» av Chelsea-sjefen.

Også forrige gang Mourinho sto ved roret på Stamford Brigde gikk det varmt for seg etter at portugiseren kalte Wenger for en «kikker».

- Jeg tror han er en av dem du kan kalle en «kikker». Han liker å se på andre mennesker. Det er alltid noen fyrer som bruker teleskop for å se hva som foregår hos naboen. Han snakker og snakker om Chelsea hele tiden, sa han.

Wenger var raskt ute og vurderte en stund å saksøke rivalen.

Jeg finner utsagnet hans langt over grensen, helt tatt ut av en hver realistisk sammenheng. Det var respektløst. Jeg vil se om det er muligheter for å gjøre. Jeg vet ikke hva ennå, men holder alle muligheter åpne, sa han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling