Arsenal manager Arsene Wenger (left) and Manchester United manager Sir Alex Ferguson (right) walk along the touchline after the final whistle.
Arsenal manager Arsene Wenger (left) and Manchester United manager Sir Alex Ferguson (right) walk along the touchline after the final whistle.Vis mer

Wenger om Sir Alex: - Jeg lurer på hva han bruker dagene til

Arsenal med marerittstatistikk på Old Trafford.

Følg Manchester United - Arsenal i vårt fotballstudio

(Dagbladet): Mens den norske befolkningen stapper i seg pølser og is, rettes fotballøynene i England mot Old Trafford og et landets mest prestisjetunge oppgjør.

Tabellnaboene Manchester United og Arsenal barker sammen klokken 1700. Etter at Liverpool tapte Steven Gerrards avskjedskamp med Anfield i går, er begge lagene sikret en topp 4-plassering. Det betyr at de nå spiller om en Premier League-medalje og mulighetene for å direkte kvalifisere seg til Champions League.

Hesteinteressert Siden Sir Alex Ferguson ga seg som United-manager i 2013, har Arsenal-manager Arsene Wenger hilst på to andre i lederstolen på Old Trafford. Før søndagens oppgjør brukte han tiden på pressekonferansen til å prate om nettopp Sir Alex.

- Jeg lurer på han bruker dagene til. Men han ser ut til å være glad etter at han ga seg, sier Wenger ifølge Daily Mail.

Franskmannen som har to år igjen av sin kontrakt med The Gunners, vet ikke hva han selv skulle gjort uten fotballen. 65-åringen tror Fergusons interesse for hesteløp gjør dagene hans lettere.

- Han er heldig, siden han er interessert i hester. Han stå opp om morgenen og dra på hestetreninger, som er grytidlig.

- Min hobby? Se på fotball. Jeg elsker hester, men jeg drar ikke på hesteløp. Jeg kommer fra landet og pleide å ri i barndommen, men det tåler ikke ryggen min mer, opplyser Arsenal-manageren.

Marerittstatistikk Arsenal har en hengekamp i midtuka, og to poeng forsprang, og kan med det sikre seg tredjeplassen selv med tap i ettermiddag. For ser vi på ligaoppgjørene mellom de to lagene i Manchester er det lite som tyder på at Arsenal kommer til å vinne.

Sist London-laget vant en ligakamp på Old Trafford var i 2006, etter en scoring av den nå ikke så populære mannen hos Arsenal-fansen Emmanuel Adebayor.

Siden har United vunnet sju ganger - bare en gang har Arsenal fått med seg poeng (0-0 i 2009). Høydepunktet for United-fansen var utvilsomt 8-2-seieren i 2011.

The Telegraph har tatt et dypdykk i tallene fra oppgjørene mellom de to. Faktisk har Arsenal bare scoret elleve Premier League-mål på Old Trafford på 22 kamper. I Premier League-historien er dette Arsenals nest dårligste

Til tross for den dystre ligastatistikken, reiser nok Arsenal til Old Trafford med en god følelse. For det er ikke mer en to måneder siden de vant cupoppgjøret på Old Trafford. Da ble tidligere Manchester-gutten Danny Welbeck den store helten.