Wenger presser egen spiller

Nekter å gi slipp på Aleksander Hleb.

(Dagbladet.no) Arsene Wenger har allerede mistet Mathieu Flamini. Han er lite lysten på å måtte slippe Aleksander Hleb også.

Hviterusseren skal være svært lysten på en overgang til Inter, ifølge agenten. Spilleren har kontrakt med Arsenal til 2010, med siden han har vært tre år i klubben kan han si opp kontrakten til sommeren.

Det er Webster-dommen som åpner for dette. I så fall må han selv betale en kompensasjon til Arsenal, basert på den lønna han ville mottatt i den gjenværende kontraktsperioden. Ifølge The Sun er dette rundt 30 millioner kroner.

Wenger vil ikke at dette skal skje, og han er villig til å kjempe hardt og lenge for å beholde midtbanespilleren.

Vil forfølge saken

Franskmannen mener at Webster-dommen kan bli utfordret og han er forberedt på å gjøre det.

- Det er ikke så enkelt som det ser ut som. Du kan ikke bare komme inn på kontoret en dag og kjøpe deg ut, det er ingen regel som sier det. Og du må ikke glemme hva klubbene kan gjøre, sier Wenger i The Guardian.

Dermed legger han ikke skjul på at Arsenal vil undersøke hvilke muligheter de har til å hindre at Hleb forsvinner til Inter for slikk og ingenting.

NABOER I MILANO? Mathieu Flamini reiser til AC Milan. Nå kan Aleksander Hleb følge etter - men da til byrivalen Inter. Foto: AP
NABOER I MILANO? Mathieu Flamini reiser til AC Milan. Nå kan Aleksander Hleb følge etter - men da til byrivalen Inter. Foto: AP Vis mer

- Spilleren må først ta saken gjennom Fifa, og hvis han ikke kommer til enighet med Fifa, da må han gå til Acas (en arbeidsrettsorganisasjon i England, red.anm). Dette tar flere måneder. Og spilleren kan bli utestengt i hele denne perioden hvis dette ikke gjøres ordentlig, sier Arsenal-manageren.

Kontroversielt møte

Inter, som er på vei mot klubbens tredje seriemesterskapet på rad i Italia, har lenge hatt Hleb i kikkerten. Men de har ikke bare sett på ham på avstand, de har også tatt ham i nærmere øyesyn - til Wengers store frustrasjon.

Dagen før Arsenal møtte AC Milan på San Siro forlot Hleb spillerhotellet og han møtte representanter for Inter.

- Det er sant at Hleb møtte Claudio Vigorelli (agent) og at de forlot Melia Felix (hotellet), men det er ikke sant at de dro i samtaler med Inter. De dro for å spise is, hevdet agenten Vincenzo Morabito.

Episoden var åpenbart ikke like uskyldig som Morabito framstilte den - for nå har Hlebs agent Nikolai Shpilevski uttalt at Wenger kan gi opp å beholde Hleb.

- Aleksander forbereder seg på en av de viktigste overgangene i sitt liv. Han forlater Arsenal, selv om de ønsker å tilby ham en ny langtidskontrakt med bedre betingelser. Tida vil vise om det var riktig, men det er ingen vei tilbake nå. Alt vil løse seg i løpet av de neste to ukene, sier han til den hviterussiske avisa Pressball, ifølge The Guardian.

Wenger presser egen spiller
OPPGITT: Først dro Flamini, selv om han ifølge Arsene Wenger hadde sagt han ville bli i klubben. Nå vil Hleb kjøpe seg fri fra kontrakten. Det er ikke rart manageren er frustrert.