FINALEFEIRING: Brede Hangeland og Mark Schwarzer delte glede på banen da HSV ble slått torsdag. Foto: AFP/ Adrian Dennis
FINALEFEIRING: Brede Hangeland og Mark Schwarzer delte glede på banen da HSV ble slått torsdag. Foto: AFP/ Adrian DennisVis mer

Wenger prøvde seg aldri på Hangeland

Avslører i Arsenal-podcast.

||| OSLO/LONDON (Dagbladet): Ryktene begynte å surre for ett år siden, da Arsenal-sjef Arsene Wenger innrømmet at han hadde kikket på Brede Hangeland.

Den siste tida har spekulasjonene fått fart igjen, Fulham-stopperen kobles stadig vekk til londonrivalen.

I dag følte Wenger seg nødt til å snakke om Hangeland, via Arsenals offisielle podcast-sending.

- Jeg synes han er en god spiller, men vi prøvde aldri å kjøpe ham, sier Wenger.

- Hvor sto dette?
I august i fjor gikk Wenger ut og utelukket en Arsenal-overgang for den norske landslagskapteinen. Overfor Dagbladet i dag forteller Hangeland at han heller aldri har avvist Arsenal.

Bakgrunnen er at Storbritannias største avis siterte 28-åringen på følgende etter at Europa League-finalen ble sikret forrige torsdag: «Viser dette at det var riktig ikke å gå til Arsenal? Jeg tror det».

- Hvor sto dette? I The Sun. Ja vel. Det er pisspreik. Jeg sa ikke nei til Arsenal, sier Hangeland til Dagbladet.

- Er du forberedt på at det vil bli en ny sommer med spekulasjoner?

- Jeg forbereder meg ikke noe spesielt på det, nei. Kommer det, så kommer det. Da har jeg øvd inn svarene mine så mange ganger at jeg skal klare det samme kjøret en gang til. Det er en del av gamet. Og noen kilder her i England tar jeg med en stor klype salt, sier Hangeland.

Husker Solskjær i e-cupfinale
Hangeland har spilt 51 kamper for Fulham denne sesongen, nummer 52 kan bli mot nettopp Arsenal søndag. Hangeland er blant nøkkelspillerne som kan bli hvilt, fordi hvittrøyene spiller Europa League-finale mot Atletico Madrid i Hamburg torsdag.

Nordmannen er rask når han blir bedt om å nevne sine egne minner knyttet til store europacupkvelder.

- Den ene e-cupfinalen jeg husker er den med Solskjær i 1999. Møtet mellom United og Bayern er selvsagt et høydepunkt for alle som har fulgt med på norsk fotball, sier rogalendingen.

BORDEAUX-SPISS KOMMER: Arsene Wenger snakket ikke bare om Hangeland på podcasten, han røpet også at Bordeaux-spiss Marouane Chamakh er så godt som klar for klubben. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
BORDEAUX-SPISS KOMMER: Arsene Wenger snakket ikke bare om Hangeland på podcasten, han røpet også at Bordeaux-spiss Marouane Chamakh er så godt som klar for klubben. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer